A legjobbakat díjazták - galéria

2016. december 12. 17:51 | behir.hu

A hagyományoknak megfelelően az elmúlt esztendő sportsikereit ünnepelték a Városháza dísztermében. Az Élsportolói Fogadáson átadták a „Békéscsaba Sportjáért” kitüntetést, amelyet idén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club két kiváló sportolója, Márton Anita és Baji Balázs vehetett át.

- Istenek ajándéka, sport! Élet éltető vize! – Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versével Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze nyitotta az ünnepi fogadást. A sportolókat elsőként Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte, aki felidézett egy párat azokból az emlékezetes pillanatokból, amelyeket a megyeszékhely sportolói okoztak az utánpótlás versenyektől a riói olimpiáig.

Az Élsportolói Fogadás kiemelt pontjaként ebben az évben is átadták a „Békéscsaba Sportjáért” kitüntetést. Ebben az esztendőben a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club két sportolója, Márton Anita és Baji Balázs vehette át az elismerést.

- Eseménydús és sűrű évem volt, az Európa-bajnokság mellett az olimpia volt a főverseny, ahol egy emlékezetes bronzérmet szereztem. Nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés, hiszen előttem sok nagy sportoló kapta meg ezt a díjat, nagy elismerése ez a munkámnak- emelte ki az olimpiai bronzérmes súlylökő.

Baji Balázsnak ugyan nem úgy sikerült az olimpia, ahogy tervezte, hiszen nem tudott döntőt futni, azonban ettől függetlenül egy sikeres esztendőt tudhat maga mögött.

- Az olimpia nem sikerült jól, de összességében hálás vagyok az olimpiának, mert ez hozte meg a többi kiváló eredményt. Ez egy óriási elismerés a városvezetéstől, mindenképpen motivál arra, hogy a jövőben további nagyszerű eredményeket hozzak a városnak- értékelt Baji Balázs.

Az év fő versenye az olimpia volt, így a két díjazott mellett a gyalogló Kovács Barbara és az úszó Bohus Richárd eredményeit is elismerték. A város kiválóságai azonban ebben az évben nemcsak az ötkarikás játékokon remekeltek, hiszen a tornászoktól a vívókig számos hazai és nemzetközi sikert könyvelhettek el a megyeszékhely sportolói.

A fogadáson az esztendő legjobbjait is köszöntötték. A nőknél Márton Anita, a férfiaknál Baji Balázs nyerte a díjat, az utánpótláskorú versenyzőknél, Pavuk Tira atléta és Opauszki Dávid karatéka lett a legjobb. Ebben az esztendőben elsőként a parasportolók között is megválasztották a legjobbat, ebben a kategóriában Mihály Réka hallássérült atléta győzött. Az edzők között, Eperjesi László nyert, aki Márton Anita felkészítője. A csapatok között sorozatban ötödször a BRSE diadalmaskodott, a klub pedig egy egyéni címet is begyűjtött, hiszen az elnök, Baran Ádám lett az év sportvezetője.
 

FEL