A leginkább klímabarát települést keresik

2020. szeptember 22. 14:18 | behir

Díjazzák az ország klímabarát településeit. A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat.

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége. A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat. A pályázati időszak időtartama: 2020. május 19. – 2020. szeptember 30.

A Klímabarát Díjra olyan, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal.

– A Klímabarát Díj meghirdetésével az volt a célunk, hogy megjelenési lehetőséget adjunk azoknak a településeknek, amelyek sok munkával és összefogással próbálják környezetüket élhetőbbé és fenntarthatóbbá tenni. Szeretnénk, hogy ezek a kreatív jó gyakorlatok országos szinten ismertté váljanak, és szeretnénk lehetőséget teremteni a klímavédelemért elkötelezett települések közötti tudásmegosztásra – nyilatkozta a Klímabarát Települések Szövetségének szakmai vezetője, Teveli-Horváth Dorottya.

A Klímabarát Díjra pályázóknak a a Klímabarát weboldalon található szakmai kérdőív, illetve jelentkezési lap kitöltésével tudnak jelentkezni.

– A Klímabarát Díjjal egyfajta holisztikus értéket kifejező hagyományt szeretnénk teremteni. Sokkal inkább a bátorítás igényével jelentkezünk, mintsem a versengésre koncentrálunk, de azért bízunk benne, a szakmai kihívás bátorítólag hat minden magyar önkormányzati vezetőre, hogy részt vegyen kezdeményezésünkben – mondta el Kovács Lajos, a KTSZ elnöke.

A Klímabarát Díjat elnyerő önkormányzatok többek között szakértői tanácsadásban részesülnek, egy évig tagsági díj fizetése nélkül vehetnek részt a Klímabarát Települések Szövetségének munkájában, valamint megjelenhetnek a Klímabarát Települések Szövetségének kommunikációs felületein.

A pályázat beadási határideje: 2020. szeptember 30. A Klímabarát Díj átadására tervezetten 2020. november 10-én, ünnepélyes konferencia keretében a budapesti Lóvasút épületében kerül sor.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

További programok »

Itthon

Együttműködés a zöld városokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen idén is elindította a Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! országos rendezvénysorozatot, melynek legutóbbi állomása Gyula volt. A roadshow a faiskolák, a zöldfelület-gazdálkodásban résztvevők és a települési önkormányzatok együttműködését is segíti.
2021. október 27. 17:18
FEL