A leginkább klímabarát települést keresik

2020. szeptember 22. 14:18 | behir

Díjazzák az ország klímabarát településeit. A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat.

2020-ban hirdeti meg először a Klímabarát Díjat a klímavédelemért elkötelezett települési önkormányzatok körében a Klímabarát Települések Szövetsége. A díj elnyerésére minden magyarországi települési önkormányzat pályázhat. A pályázati időszak időtartama: 2020. május 19. – 2020. szeptember 30.

A Klímabarát Díjra olyan, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések jelentkezését várják, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal.

– A Klímabarát Díj meghirdetésével az volt a célunk, hogy megjelenési lehetőséget adjunk azoknak a településeknek, amelyek sok munkával és összefogással próbálják környezetüket élhetőbbé és fenntarthatóbbá tenni. Szeretnénk, hogy ezek a kreatív jó gyakorlatok országos szinten ismertté váljanak, és szeretnénk lehetőséget teremteni a klímavédelemért elkötelezett települések közötti tudásmegosztásra – nyilatkozta a Klímabarát Települések Szövetségének szakmai vezetője, Teveli-Horváth Dorottya.

A Klímabarát Díjra pályázóknak a a Klímabarát weboldalon található szakmai kérdőív, illetve jelentkezési lap kitöltésével tudnak jelentkezni.

– A Klímabarát Díjjal egyfajta holisztikus értéket kifejező hagyományt szeretnénk teremteni. Sokkal inkább a bátorítás igényével jelentkezünk, mintsem a versengésre koncentrálunk, de azért bízunk benne, a szakmai kihívás bátorítólag hat minden magyar önkormányzati vezetőre, hogy részt vegyen kezdeményezésünkben – mondta el Kovács Lajos, a KTSZ elnöke.

A Klímabarát Díjat elnyerő önkormányzatok többek között szakértői tanácsadásban részesülnek, egy évig tagsági díj fizetése nélkül vehetnek részt a Klímabarát Települések Szövetségének munkájában, valamint megjelenhetnek a Klímabarát Települések Szövetségének kommunikációs felületein.

A pályázat beadási határideje: 2020. szeptember 30. A Klímabarát Díj átadására tervezetten 2020. november 10-én, ünnepélyes konferencia keretében a budapesti Lóvasút épületében kerül sor.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Itthon

Kálmán Tibor: A turizmust Békés értékeire támaszkodva fejleszthetjük

Kálmán Tibor, Békés polgármestere a héten jelentette be a Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. megalakulásását, amely a város idegenforgalmi struktúráját hivatott fenntartani és fejleszteni. A polgármestert és a kft. ügyvezetőjét a békési turizmus jelenéről és jövőjéről kérdeztük.
15:22
FEL