A labdarúgás és az atlétika ismét összefogott

2017. november 29. 19:17 | Papp Ádám Sándor

A Tünde utcai Sportlétesítményben adták át szerda délután az átalakított fűtéskorszerűsítést. Az érdekessége a dolognak az, hogy két egyesület közötti összefogásnak köszönhető a beruházás. Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület TAO támogatásával, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának segítségével valósulhatott meg a 7,5 millió forintos átalakítást.

A korszerűsítést az elavult és főként gazdaságtalan fűtésrendszer indokolta - ismertette Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke. A szociális helyiség kazánházában volt elhelyezve három nagy teljesítményű kazán és egy darab vízmelegítő és egy szabad területen zárt csőrendszeren keresztül történt a konditerem és a 100 méteres futófolyosó fűtése. Az is problémát jelentett, hogy más hőigény van a sportlétesítményben és más az öltözőben, fürdőben - tette hozzá.

Dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület elnöke számolt be a munkafolyamatokról. Kiemelte, hogy a négy kazánt a kivitelezők lebontották, valamint az öltözőt és a futófolyosót összekötő fűtés-csőrendszert. A gázvezetékeket a föld alatt vezették el. Az elnök hangsúlyozta, hogy három helységben három kazánt helyeztek el a kivitelezők, amelyek termosztáttal vannak felszerelve.

Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke ismertette azt, hogy ez a beruházás az előzetes számítások alapján egyharmadára csökkenti majd a gázfogyasztást. Hozzátette: a fűtés Békéscsaba számára gazdaságosabb lesz, valamint az üzemeltető (Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt-nek) költségeit jelentősen csökkentik majd a jövőben.

Bíró Csaba hangsúlyozta, hogy a két klub összefogása rendkívül példaértékű, hiszen a fiatalok számára megteremtik azt az ideális környezetet, amelyre esetleg a téli időszakban is szükség lehet a sportok gyakorlása miatt. Az elnök továbbá azt is elárulta, hogy több városba eljutott a híre az atlétikai klub, valamint a labdarúgó klub előzetes összefogásáról, amely Magyarországon egyedülállónak számított korábban.

További programok »

FEL