A KSH munkatársai lakossági adatgyűjtést végeznek Békésen is

2021. április 13. 06:25 | behir

A kérdezők fényképes igazolvánnyal végzik az összeírást és az adatgyűjtést.


– A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. munkatársai keresik fel a családokat, hogy feltegyék kérdéseiket a megadott témákban. Az adatszolgáltatás önkéntes, a válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein – osztotta meg közösségi oldalán Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere. Mint írta, a járványügyi helyzetre való tekintettel a kiválasztott személyeknek a telefonon keresztüli válaszadást is felkínálják, valamint egyes adatgyűjtések esetében a kérdőívek internetes kitöltésére is lehetőség lesz.

A kérdések többek között a lakosság utazási szokásait, életkörülményeit érintik, illetve hogy a háztartásokban milyen kommunikációs eszközöket használnak.

– Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek összegyűjtéséhez. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített táblázatokban közlik majd. Kérem, ha tehetik, online formában válaszolják meg a kérdéseket, legyenek óvatosak, és minden esetben győződjenek meg arról, hogy érvényes igazolvánnyal rendelkezik-e az adatgyűjtő, mielőtt beengedik a lakásukba! – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

Forrás: Facebook/Polgár Zoltán - Hivatalos

További programok »

FEL