A közös, nyári járőrszolgálatról is egyeztettek a magyar és román rendőrök

2019. június 7. 10:25 | behir

A közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait és a nyári turisztikai idénnyel kapcsolatos feladatokat egyeztette Arad és Békés megye rendőrfőkapitánya Békéscsabán.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok június 6-án fogadta Tamas Ioan-Marcu rendőrségi főbiztost, az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség vezetőjét és munkatársait – írja a police.hu. A rendőri vezetők értékelték a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a magyar–román határ mindkét oldalán működtetett közös közlekedésrendészeti járőrszolgálat tapasztalatait és a baleseti adatok tükrében a jövőre nézve meghatározták a közúti ellenőrzések főbb szempontjait.

Emellett a tanácskozás témája volt a nyári turisztikai idény. Ebben az évben is teljesítenek majd szolgálatot román rendőrök Békés megyében és a magyar rendőrök is több hetet töltenek Arad megyében. Az együttműködés keretében a rendőrök mindkét országban segítik a turistákat, szükség esetén tájékoztatják őket a közlekedésre vonatkozó szabályokról és részt vesznek egymás napi feladatainak ellátásában is. Így jobban megismerik Békés és Arad megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetét és olyan tapasztalatokat szereznek, amelyeket a napi munkavégzés során a közbiztonság erősítése érdekében jól tudnak hasznosítani.

További programok »

FEL