A Közgé tarolt a szakképzési iskolák között

2019. május 13. 17:33 | Szendi Rita

Lezárult a 2019-ben meghirdetett középiskolásoknak szóló Econventio Teszt, mely minden idők legeredményesebbének bizonyult - mondta el Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke. A projekt legeredményesebb iskolájának a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma bizonyult.

 

 

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületet 2010-ben alapítottak, azzal a céllal, hogy felmérjék a diákok pénzügyi ismereteit és azokat tovább fejleszthessék. Az alapítók célja, hogy átadják a pénzügyi világban szerzett tapasztalataikat a fiataloknak, így növelve pénzügyi tudatosságukat.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az egyesület megalapítása óta részt vesznek a felmérésekben. Mint mondta: a szakképzésben tanulók sokkal korábban találkoznak a munka világával, így fontos, hogy minél tudatosabbak legyenek pénzügyek kapcsán.

Paláncz György, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumának és Kollégiumának igazgatója elmondta, hogy az előző években is részt vettek a tesztben, de ebben az évben tudtak a dobogó első fokára állni a oktatási intézmények között. Hangsúlyozta: az iskolában a kötelező gazdasági tantárgyak mellett igyekeznek a diákokat minél magasabb fokú tudatosságra tanítani, hogy felnőtt korukban minél jobban tudják kezelni jövedelmüket.

A szervezők a nyertes csapatokat idén is meghívják balatoni nyári táborukba, ahol különböző pénzügyi előadások mellett egy hatnapos nyaraláson vehetnek részt.

További programok »

Itthon

Karácsonyi forgatag a Lencsési suliban

Az utóbbi hosszú hét minden bizonnyal vidámságosabb volt a békéscsabai Lencsési Általános Iskola tanulóinak, mint a múlt heti. Ugyanis ezen a szombaton zajlott a karácsonyi forgatag. Két szaloncukor = egy mécses = három szaloncukor. (A megoldás lejjebb!)
18:01
FEL