A Közgé hatodik a technikumok országos rangsorában egy friss felmérés szerint

2023. február 6. 14:40 | behir.hu

Az Innovatív Képzéstámogató Központ oldala a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumot az országos rangsor hatodik helyére tette.

A technikumok országos, 100 intézményt rangsoroló listáján az előkelő hatodik helyet foglalja el a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, amely azonban nem az egyetlen békéscsabai intézmény sorban. 

– A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát – olvasható az IKK oldalán.

A lista 31. helyét a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium, a 35. helyen pedig a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium található.

A teljes rangsor ide kattintva érhető el.

Forrás: IKK

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL