A kötődés a szenvedélyük

2016. május 10. 12:29 | Horváth Szabolcs

Huszonegy éve minden évben kétszer rendezik meg a Szenvedélyünk az egészség programot Békéscsabán. Idén az általános iskolás csapatok mérték össze tudásukat a Csabagyöngye Kulturális Központban és a kis ligetben. A központi téma a család és az egészséges életmód volt.

Az idei programon résztvevő fiatalok az életmentés különböző technikáival is megismerkedhettek. Az elsajátításban profi szakemberek voltak segítségükre. A fiatalok megtanulhatták, mit tegyenek egy ájult emberrel, vagy hogyan kell valakit újraéleszteni. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének képviselői a jelnyelv alapjaival ismertették meg a diákokat.  

A Szenvedélyünk az Egészségnek mindig van vezérszála. Szenti Zoltánné, a Békéscsabai Városi Védőnői Szolgálat vezetője elmondta, idén a család, a csecsemőgondozás, a szeretetnyelv és a kötődés állt a középpontban. 
A második helyszín a kis liget volt, ahol több feladatot is meg kellett oldaniuk az általános iskolás csapatoknak. A Csabagyöngye Kultúrális Központ igazgatóhelyettese szerint a család szorosan összekapcsolódik az egészséggel, az egészséges életmóddal, egymás segítésével. Herczeg Tamás azt mondta: szívesen támogatják az ilyen jellegű rendezvényeket.

 

FEL