A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ad otthont az új ifjúsági irodának

2022. augusztus 15. 18:05 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton rendezte meg a Ligeti vásárt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, amelyen ismét szemléletformáló családi illetve gyermekprogramok valósult meg. Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője kihangsúlyozta, hogy elsődleges céljuk az, hogy a családosoknak is biztosítani tudják a kikapcsolódási lehetőségeket. A családi napok legfontosabb eleme, hogy a helyi adottságokat kihasználva minél több aktív sportolási lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület minden évben szervez tematikus napközis táborokat. Idén is sor került a "Nyomozóképző", a Kajak-Kenu és az "Ismerd meg Lakhelyed" nyári  táborokra. Pócsi Gabriella kiemelte, hogy a szemléletformálás mindig fontos szegmensét képezi a táboroknak és a többi rendezvényeiknek is. Mint mondta, a hétvégén sikerrel zajlott a Ligeti vásár, és ezzel egyidejűleg az első kincskereső túra is.

– Szeptember 10-én indul az újabb rendezvénydömping, valamint folytatódnak a kincskereső kastélytúrák, ami azt jelenti, hogy legközelebb Dobozra látogatunk ki. Emellett  folytatódik a Ligeti vásár is. Kiemelném, hogy hat éve működik egy natúrparki vetélkedő, amin természetesen mi is képviseltetjük magunkat. A gyerekek szeptember 10-én sorversenyben, ismeretterjesztő versenyben, ügyességi versenyben mérhetik össze a tudásukat, majd délután kilátogatnak a haluska tanyára, és ott megismerkednek a tanyasi élet mindennapjaival, haluskát kóstolnak – ismertette  a soron  következő  programokat.

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

A Bábgyalogló Művészfalu és Bábszínház is partnerként működik együtt a natúrparkkal. A fotón a hétvégi Ligeti vásárban Seres Barbara vezetésével tűnemezelhettek az érdeklődők.

 

A munkaszervezet-vezető elmondta, hogy a Magyar Natúrpark Szövetség legfőbb célkitűzései közé tartozik a magyar vidék természeti, tájképi és kulturális értékeinek megőrzése, bemutatása és gyarapítása, identitásának megerősítése, valamint az ezen értékeket hasznosító, gazdaságfejlesztést támogató natúrpark-hálózat szakmai munkájának támogatása.

– Nagy innováció előtt állunk, ugyanis októberben fog megnyílni az új Ifjúsági Közösségi Iroda, ehhez kapcsolódóan pedig természetesen különböző programok is lesznek. Itt lehetőség nyílik a hazai és más, európai országokban működő natúrparkok, szakmai szervezetek közötti együttműködésre és tapasztalatcserére, amelyben a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület is részt vesz. 

 

 

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL