A kormány kibővítette a rezidensek részvételét a betegellátásban

2021. március 7. 16:29 | behir

A rezidensek 12 hónap alatt összesen 44 munkanapra rendelhetők ki más intézménybe.

– A járvány harmadik hullámával egyre több a kórházi ellátást igénylő beteg és egyre nagyobb a terhelés a kórházakon. A betegellátás és az oltási program biztosítása érdekében a kormány kibővíti a rezidensek veszélyhelyzetben történő részvételét is – áll az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményében. Mint írták, a rezidensek eddig is átirányíthatóak voltak az intézmények között, azonban a kormányrendelet az országos kórház-főigazgató hatáskörébe utalja ezt a feladatot.

A rezidenst a védekezés érdekében 12 hónap alatt összesen 44 munkanapra rendelhetik ki más intézménybe. Az újabb rendelet szerint mostantól a kirendelés időszaka a rezidensek szakképzési idejébe is beleszámít.

Forrás: Országos Kórházi Főigazgatóság

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL