A könyvtárhasználatot és olvasást népszerűsítik egész héten

2018. október 3. 17:19 | Gyemendi Réka

Október 1- e és 7-e között tartják az Országos Könyvtári napokat, ez alkalomból pedig számos programmal várják az érdeklődőket a megyei könyvtárakban. A rendezvénysorozat célja a könyvtárhasználat és az olvasás népszerűsítése.

 

 

A Lencsési könyvtárban Zorkóczy Zenóbia, erdélyi színésznő tartott interaktív előadást kedden, melynek főszereplője egy madárijesztő volt. A történetnek a gyerekek is aktív résztvevői voltak. A színésznő szerint a kicsik figyelmét már az első pillanattól fel kell kelteni, ezért ő kimondottan humoros verseket dolgoz fel előadásaiban. Az előadóművész elmondta: Békés megyében összesen 20 előadást láthatnak a gyermekek, melyekkel főleg kisebb településekre látogat el.

Délután Hajdú Hajnalka mutatta be új könyvét a Békés Megyei Könyvtárban. „Az élet metszette el a szárnyainkat” című mű egy felkavaró családi történet, melyben a szerző személyes élményeit meséli el. Az érzelmes bemutatón Kovács Mária beszélgetett az alkotóval.

– A mű a gyermekkoromról szól, amely ugyan úgy kezdődött, mint bárki másnak. Ezt követően jöttek a nehézségek. Egyébként nem én vagyok a könyv főszereplője - ha valaki olvas a sorok között -, hanem egyértelműen a jóisten. Ha valaki nem is igazán hisz benne, vagy kételkedik: ha elolvassa rájön, hogy ezt egyedül nem lehetett volna végigcsinálni. Ő adott erőt – összegzett a könyv szerzője.

 

 

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Könyvtári Éjszakát a Békés Megyei Könyvtárban, ahol további színes előadásokkal és érdekes játékokkal várják a látogatókat.

 

Kultúra

Szamosi Szabolcs: Nagy öröm, hogy sokan követik nyomon a térzenei programokat

„Köszönjük, Magyarország!” címmel hirdetett felhívást az Emberi Erőforrások Minisztériuma a független előadóművészek támogatására. A Kultúráért Felelős Államtitkárság szakmai szervezetei segítenek a pályázat lebonyolításában. A 7.TV műsorvezetője Szamosi Szabolccsal, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójával beszélgetett.
11:46
FEL