A klímás oltotta el a tüzet a Lencsésin egy lakásban

2021. július 12. 17:14 | Such Tamás

Hétfőn, 16 óra 20 perc körül egy rendőrautó berregése törte meg a délutáni álmos csendet Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen. Majd jó másfél percen belül jobbról, balról érkeztek a tűzoltóautók – két gépjármű-fecskendő, egy emelőkosaras és egy vízszállító jármű, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat autója.

Ahogy érkeztek a Lencsési úti ABC-hez közeli házhoz a szervek, velük párhuzamosan úgy nőtt az érdeklődők csapata.

A ház hátsó bejárati lépcsőjénél négyen voltak. Az egyikükhöz kétségbeesetten kopogott be az a lakó, akinek szó szerint lángolt a konyhája a negyedik emeleti lakásában. A szomszédok azonnal hívták a tűzoltókat, ám óriási szerencsére épp egy klímaszerelő is jelen volt a házban.

 

Tűz volt a Lencsési lakótelepen – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Összhangban – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Mire a piros autók kiértek (nagyon gyorsan: 5 perc alatt!), addigra már csak a füst szállt a konyhából, ugyanis a klímásnál volt egy poroltó.

Személyi sérülés nem történt.

***

A Lencsési utcában egy társasház negyedik emeletén a konyhában a mosogatógépből illetve a gáztűzhelyből füst áramlott ki. A helyszínen egy klímaszerelő poroltóval eloltotta a tüzet, még mielőtt a tűzoltók kiértek - tudtuk meg Várszegi Györgytől, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó főhadnagyától.

 

További programok »

FEL