A kihívás hónapja: Példát mutattak a Lencsési Óvoda munkatársai

2021. június 1. 10:19 | Mikóczy Erika

A Lencsési Óvoda munkatársai még április végén, munkahelyi csapat kategóriában csatlakoztak a kihívás napja, ezúttal egy hónapra szóló felhívásához. A céljuk az volt, hogy a hosszú ideig tartó „bezártság és mozdulatlanság” után fokozatosan, tudatosan megtervezve térjenek vissza az egészséges, mozgalmas mindennapokhoz.

 

– Intézményünk négy csapattal nevezett az egy hónapig tartó kihívásra, amelynek során legalább 30 perc pulzusnövelő mozgást kellett napi rendszerességgel elvégezni. Az óvodapedagógia, az óvodai nevelés egyik alapfeladata az egészséges életmódra és mozgásra nevelés. Intézményünk pedagógusai nem csupán „tanítják” a mozgás szeretetét, de példát is mutatnak arra, hogyan őrizhető meg a rendszeres mozgás által a fizikai kondíció és a lelki egészség – tájékoztatta portálunkat dr. Erdeiné Gergely Emőke, aki maga is aktívan részt vett a kihívásban.

 

Fotó: Lencsési Óvoda

 

A Lencsési Óvoda négy csapatában összesen 25 pedagógus és pedagógiai asszisztens segítette, erősítette egymást a mozgásban is, időnként licitálva egymás teljesítményére. Igyekeztek valódi kihívásként maximális teljesítést nyújtani, elsősorban maguk miatt, de azért is, hogy az óvodába járó gyermekek számára megfelelő mintát, példát adjanak azzal, hogy a vállalt feladatot napról-napra erőteljesebben teljesítették.

A felhívás szerint a mozgásformák teljesíthetőek voltak egyénileg, párosan és kiscsoportos formában is. Az óvoda csapatai vegyes mozgásformákat választottak: tempós gyaloglás, futás, röplabda, gimnasztika, kerékpározás és a közterületen levő sporteszközök használata is szerepelt a palettán.

 

Fotó: Lencsési Óvoda

 

– A tevékenységeinket rögzítettük a felhívás honlapján 2021. április 28-tól május 26-ig, illetve a program befejezése után fényképes és szöveges beszámolót is készítettünk. A kihívás napja programsorozatban való részvételünk nagy hozadéka az, hogy valamennyi résztvevő tovább folytatja az amatőr sporttevékenységet. Meglepetésként ráadásul arról értesítettek bennünket, hogy a teljesítményünkkel még 50 ezer forintos sportszervásárlási utalványt is nyertünk –  fogalmazott dr. Erdeiné Gergely Emőke.

 

Fotó: Lencsési Óvoda

További programok »

FEL