A kétegyházi Nagy László Európa-bajnok

Nagy László, a Békés megyei harcművész két érmet is elhozott.

Több mint tíz ország köztük orosz, grúz, azeri, ukrán, román, moldáv, litván, belorusz, holland és magyar harcosok részvételével rendezték meg Budapesten a Nemzetközi Birkózó Szövetség hivatalos versenyét, a 2016. évi kontinens viadalt.

Száz edzés, és közel 8 kilós fogyasztás kísérte a Kétegyházi Sportegyesület, Fuji Fight-Biotech USA Team 47 éves mesterének, Nagy Lászlónak 6 hetes EB felkészülését. Azt mondják az öreg harcos mindig készen áll életének utolsó nagy csatájára, és ehhez a Budapesti Európa-bajnokság, Pankration Elite szabályrendszere jó lehetőséget biztosított.

Mivel korosztályában nem talált igazi ellenfélre, és a versenyszabályzat is lehetővé tette, a harcművész a „fiatalabbak” között is elindult. A 71 kg-osok Veterán „A” döntőjében már csak egy orosz harcos volt az akadály, hogy megszerezze a bajnoki címet.

Az állóharcban balegyenesekkel és belső combrúgásokkal igyekezett értékes pontokat gyűjteni, de a rutinos orosz versenyző már a menet elején földre terelte a küzdelmet és így gyűjtött pontokat. A küzdelem során többször is megismétlődött ez a forgatókönyv. A kétegyházi harcos sikeresen semlegesítette ellenfele földharcát, és karfeszítési kísérleteit, a pontozás végül a 10 évvel fiatalabb ellenfelének kedvezett. Ezzel Nagy az EB arany mellé begyűjtött egy ezüstérmet is.

A kétegyháziak 4.danos taekwon-do mestere így a magyar csapat  legeredményesebb tagjaként zárta a UWW Pankration Európa-bajnokságot. A Nemzetközi Birkózó Szövetségnek nem titkolt célja, hogy ezt az ókori olimpiákon is szereplő, ’’vegyes” harci küzdősport szabályrendszert beintegrálja az olimpiai sportágak közé. A következő nemzetkőzi eseményt zeptember végén, Grúziában a világbajnokság lesz.

 

 

Megosztás:

Címke: