A kék szín kapta a főszerepet a Békéstáji Művészeti Társaság online kiállításán

2021. január 23. 10:43 | behir

A magyar kultúra napján számos rendezvényt tartottak meg Békés megyében is, igaz, szinte mindegyiket az online térbe költöztették. A Békéstáji Művészeti Társaság virtuális tárlatának alkotói a kék szín szerepét mutatták be a képzőművészetben.

– A 2020-as év színe a Pantone-kód szerinti 19-4052-es "klasszikus kék" volt. Az egyesület tagjai közül 19-en vállalkoztak arra, hogy a klasszikus kék a saját művészi stílusukban is teret nyerjen – nyitotta meg a Kékben - Képben: Egy szín hatása a képzőművészetre című online tárlatot Cs. Tóth János művészeti író. Kiemelte, hogy az alkotók hol meditatív, hol organikus, hol apró mozzanatok szövedékében tálálták a színt.

A komputergrafikával, szerkezetes textilmunkával, festmény és forma kombinációjával készült alkotásokat Cs. Tóth János tárlatvezetésével a Békéstáji Művészeti Társaság facebook oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Forrás: Békéstáji Művészeti Társaság

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL