A katasztrófavédelmisek is jól vették az akadályokat a terepfutó versenyen

2019. május 8. 19:56 | behir

Sem az eső, sem a szél, sem a fogvacogtató hideg nem szegte kedvét a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak május 6-án. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumnál megrendezett Országos Terepfutó Bajnokságon idén négy korcsoportban mérték össze felkészültségüket a belügyi szervek sportszerető munkatársai.

Nehéznek bizonyultak, de nem voltak teljesíthetetlenek azok a szakaszok, amelyeken versenybe szállhattak a hét első napján a legelszántabb terepfutók – olvasható a megyei katasztófavédelmi igazgatóság honlapján. Mint írják, a versenyzőknek leginkább elszántságra, a mozgás szeretetére volt szükségük, mert a májusi hideget, a kellemetlen időjárást a gyönyörű környezet sem tudta feledtetni.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett versenyen hétszázhuszan indultak, köztük a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, valamint a katasztrófavédelem munkatársai. A Békés megyei rendőrök sikeréről itt írtunk bővebben.

Az egyéni indulók mellett ötvenhat csapat is nekivágott a távnak. Férfi és női kategóriában, négy-négy korcsoportban indultak a versenyzők. A korcsoportok indulói különböző távokat teljesítettek, hat, négy, három illetve két kilométert kellett lefutniuk. Katasztrófavédelmi kategóriában a hölgyek között I. korcsoportban egyéni és csapatversenyben is a dobogó második fokára állhatott fel Szabó Petra szakügyintéző. Szintén katasztrófavédelmi kategóriában Kovács Zoltán tűzoltó főtörzőrmester IV. korcsoportban egyéni indulóként is a harmadik helyet szerezte meg. A Békés megyei igazgatóság férfi csapata (Pepó János tűzoltó zászlós, Bánfi András tűzoltó főtörzszászlós, Béni Imre tűzoltó hadnagy) III. korcsoportban, csapatversenyben a harmadik helyen állhatott a dobogóra.

FEL