A kastélyban és a várban folytatódik a városismereti képzés

2021. október 23. 12:27 | behir.hu

Gyakorlati résszel folytatódik a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. városismereti képzéssorozata. Tavasszal a járványhelyzet miatt online platformon frissíthették fel a várossal és a turisztikai attrakciókkal kapcsolatos ismereteiket kilenc gyulai szálláshely és a Várfürdő dolgozói. Október 27-én személyesen is találkozhatnak a vár és az Almásy-kastély kínálatával.

- Jövő héten szerdán mintegy harminc helyi turisztikai szakember látogat el a két attrakcióba, hogy tárlatvezetés formájában ismerjék meg még jobban azok élményszerű kiállításait – tájékoztatott Lábadi Eszter, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzsere. A képzés megszervezéséért és lebonyolításáért felelős szakember elárulta: a vár tárlatában tavaly februárban befejeződött fejlesztés mellett a kastély Stefánia-szárnyának közelmúltbeli átadása is időszerűvé teszi a látogatást.

- Az Almásy-kastély idén őszre jóval több lett egy kiállítóhelynél: a szabadulószobák és a Stefánia-szárny szolgáltatásai újdonságot jelentenek a szállodák és a Várfürdő munkatársai számára is – tette hozzá.

- Örültünk a lehetőségnek hogy megmutathassuk magunkat, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a városba érkező vendégekkel találkozó turisztikai szakemberek személyes élményeiket oszthassák meg a náluk érdeklődő turistákkal – mondta a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Fekete-Dombi Ildikó szerint emiatt látják vendégül a szakembereket nemcsak a kiállításokban, de a szabadulószobáikban is.

A városismereti képzés résztvevői a Stefánia-szárny látványkonyhájával is megismerkedhetnek működés közben; itt a gyulai Rouge Étterem munkatársai készítenek majd ebédet, a munkafolyamatba a résztvevők bele is tekinthetnek. Az elkészült fogásokat a kastély nemrég átadott részének Csemegetárában fogyasztják majd el a jelenlévők. A program ezen elemei a Stefánia-szárny szolgáltatásainak megismerése mellett Gyula új éttermének bemutatkozását is segíti.

 

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft.

További programok »

FEL