A jövő és a folyamatos fejlődés

2015. november 5. 14:38 | behir.hu

A Linamar Corporation szeptemberben kezdte meg jubileumi ünnepségsorozatát fennállásának 50. évfordulója alkalmából, ennek megfelelően a Linamar Hungary Zrt. is csatlakozott ehhez. A vállalat minden városban, ahol gyáregységgel rendelkezik fák ültetésével jelképezi a jelent, a jövőt és a folyamatos fejlődést.

A Linamar története egyetlen esztergapaddal, 1964-ben kezdődött Kanadában. A kezdeti kis műhelyből mára egy három kontinensen és nyolc országban működő, 48 gyárból álló csoport jött létre. A megalapítás alkalmából szeptemberben 25 darab fát ültettek Békéscsabán, most egy hasonló akcióval, újabb 25 juharfával állítottak maradandó emléket a jövő generációjának. Volent László 2001 óta dolgozik a cégnél. Még főiskoláként került a vállalathoz, először műszaki területen helyezkedett el. 2011 óta a termelést vezeti és 840 dolgozó munkáját fogja össze.

- A Linamar évek óta folyamatosan részt vesz a város életében különböző területeken, támogatjuk a kultúrát, a sportot. Most szerettünk volna egy olyan nyomot hagyni a jövő nemzedékében, ami nemcsak egy rendezvény vagy egy támogatás, hanem 50 db fát szerettünk volna ültetni egy iskola elé, ezzel is szimbolizálva azt, hogy támogatjuk az oktatást – fogalmazott Volent László termelési igazgató.

A rendhagyó rendezvényt Bangó Csaba, békéscsabai gyárigazgató nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy egy fontos mérföldkőhöz érkezett a cég. Ezzel a kezdeményezéssel visszatekintenek a múltra, miközben már a jövőt is szem előtt tartják, hiszen a cég következő munkatársai a főiskola padsoraiból kerülnek a vállalathoz.

- A magyar ipar egyik mérföldköve az autóipar, az autóiparon belül pedig a mérnöki támogatottság nélkülözhetetlen. A főiskolával az együttműködésünk régmúltra visszanyúlik és az együttműködés jövőjét szeretnénk ezzel megerősíteni. A fiataloknak, amikor a szünetben kijönnek, legyen egy olyan környezet, ahol tudnak regenerálódni és felfrissülve tudnak visszaülni az iskolapadba – hangsúlyozta Bangó Csaba gyárigazgató.

A vállalat további kiülőkkel és padokkal bővíti majd a parkot a közeljövőben.

FEL