Az öt szervezet az idei évben három szombaton is megvendégelte a nehéz helyzetben élőket. A programsorozat utolsó állomásán is hosszú sor várta a meleg ételt és a szatyorba csomagolt felajánlásokat.
Fodor Mihály, a Kuke Vendéglátó Kft. üzletvezetője elmondta, ezúttal tarhonyás húst főztek a vendégeknek, emellett pedig friss kenyérrel, friss kaláccsal, valamint szaloncukorral és gyümölccsel várták a rászorulókat. Kiemelte, a hatalmas érdeklődés azt mutatja, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre.
– Minden évben folytatni kell ezt az eseményt. Várják az emberek, szükség van rá, szükség van a közösségi szerepvállalásra, mint egy olyan étterem, egy olyan rendezvényközpont, mint mi, amelyet üzemeltetünk Békéscsabán. Erre szükség van és mi folytatni fogjuk – értékelte a jótékonysági sorozatot Fodor Mihály.
A mesterszakács hozzátette, a szervezők azon lesznek, hogy megtalálják a partnereket ahhoz, hogy az ételosztás ne csak az adventi ünnepkörhöz kapcsolódjon, hanem az év többi időszakában is adni tudjanak a rászorulóknak.
A programsorozat utolsó állomásán a Marzek Kner Packaging Kft. munkatársai álltak a pultok mögé, hogy önkéntesként segítsék az étel- és adományosztást. A csapat vezetője Klaukó Ákos, a Marzek Kner Packaging Kft. folyamat- és szervezetfejlesztési igazgatója volt, aki kiemelte, a több mint 140 éve Békéscsaba életében szerepet játszó cég nem csak, mint a gazdaság szereplője szeretne részt venni a város életében.
– A közösségért vállalt felelősséget is nagyon fontosnak tartjuk. Minden évben meghirdetjük ezt a lehetőséget, hogy kollégák jelentkezhetnek erre az ételosztásra. Rengeteg jelentkező van, így nem is tud mindenki eljönni. Azon túl, hogy meghatározó szereplői vagyunk az itteni gazdaságnak, hanem társadalmi szerepünk is látható – fejtette ki a cég küldetését Klaukó Ákos.
Az ételosztás szervezői a hideg időről sem feledkeztek meg, a sorban állókat forró tea várta. A rászorulók az italtól kissé felmelegedve, telepakolt táskákkal indulhattak haza.