A Jobbik a fiatalokat szólítaná meg

2016. május 20. 11:01 | Horváth Szabolcs

A csabai menekült befogadó állomásnak bizonytalan a jövője, de sarkalatos kérdés a kötelező kvóta elleni fellépés és a valódi nemzeti konzultáció, amelyhez a Jobbik Ifjúsági Tagozata is csatlakozott - hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján. Koczicha Tünde, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője szerint aggasztó, hogy a békéscsabai befogadóállomás dolgozói még mindig nem tudják mi lesz a sorsuk, ha bezár a menekültállomás. A politikus úgy véli, szinte minimálbérért, naponta kockáztatják az életüket az ott dolgozók. Éppen ezért mihamarabb tisztázni kell a kérdést.

– Népszavazást tartanak a betelepítés ellen és egy friss közvéleménykutatás szerint a lakosság 70 százaléka támogatja a gondolatot - mondta Koczicha Tünde. – Mégis úgy vélem, elkéstünk a népszavazással, amit mellesleg a Jobbik egy évw szorgalmazott. Most, hogy az Európai Unió büntetőszankciókat helyezett kilátásba, már nem népszavazásra lenne szükség, hanem az alaptörvény módosítására.     

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a Jobbik helyi ifjúsági tagozata is csatlakozott a Valódi Nemzeti Konzultációhoz a Hallasd a hangod! országos kampányal. A 17-18 éves fiatalokat szeretnék megszólítani – tudtuk meg Burány Árpádtól. A Békés Megyei Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke azt szeretné, hogy a fiatalok többet foglalkozzanak a saját sorsukkal. A párt célja, hogy a fiatalok biztos jövőt tudjanak tervezni Magyarországon, amihez szerintük szükség van a fiatalok segítségére. 

FEL