A Honvéd második csapatát verte meg az Előre Budapesten

2023. szeptember 24. 15:05 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre 5-1-re nyert az NB III Dél-Keleti csoportjának 8. fordulójában, vasárnap. Csató Sándor együttese továbbrs is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre 1-5 (1-2)

Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Centrum Vezette: Maml (Sinkovicz, Deme)

Honvéd: Gyetván Márk, Horváth Botond Zoltán, Vojto István, Babulják Márk, Polák Kevin Róbert, Simon Benedek, Kaczvinszki Dominik, Tóth Levente Sándor, Menyhárt Barnabás, Haragos Viktor József, Palócz Balázs. Cserék: Megyeri Gábor, Kubitsch Kristóf, Tarcson Attila Ákos, Benkő László, Szabó Bence Márk, Simon Szabolcs István. Vezetőedző: Kurucsai Milán

Békéscsaba: Póser Dániel, Farkas Márk, Mihály Bálint, Pintér Norbert, Vólent Roland, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Mikló Roland, Albert István, Bora György, Sármány Kristóf. Cserék: Krnács Richárd, Komáromi Csongor, Futó Zsombor, Zvara Levente Mátyás, Zádori Krisztián, Máris Dominik, Rédling Kevin, Kuzma Hunor Álmos, Kóródi Nándor, Geiger Norbert Attila. Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerzők: Simon B. (36.) ill. Pintér (18.), Vólent (32., 55.), Geiger (72.), Kóródi Nándor (81.)

A megszokott Békéscsabát láthatták a pályán a Kispestre is elutazó szurkolók, amely kezdettől dominálta a mérkőzést és agresszív támadójátékkal próbált mielőbb előnyt szerezni. Ez a pillanat a 18. percben jött el, amikor egy balról középre tett labdát az üresen hagyott Pintér Norbert helyezett elegánsak a kapu bal oldalába pár lépésről (0-1). Tovább támadtak a lilák, ennek a hozadéka lett Vólent Roland találata is, aki centerpozícióban brusztolta ki magának a lehetőséget bő félórányi játék után (0-2). A hazaiak válasza sem váratott sokat, Simon Benedek büntetőből vette be Póser kapuját, miután egy alapvonali betörést Mikló állított meg szabálytalanul (1-2). Ettől egy kicsit felbátorodtak a Honvéd fiataljai, de nem tudták veszélyeztetni a csabaiak vezetését.

A második félidőre pedig visszatért a játék a korábbi medrébe. Egy rossz becsúszás miatt már az elején emberelőnybe került az Előre, Vólent Roland pedig gyorsan lemásolta első gólját (1-3). Egyirányú játék folyt, a viharsarki játékosok nagy kedvvel fociztak, jelentős fölényt kiharcolva. A meccs utolsó negyedében a frissen beszálló támadók is bizonyítottak: előbb Geiger Norbert fejezett be egy mélységi kiugratást (1-4), majd Kóródi Nándor volt határozott a kapu torkában (1-5), magabiztossá téve a lilák megérdemelt sikerét.

– Amiért jöttünk, elértük. Magabiztos győzelem volt, bár akadt egy rövid időszak, amikor az ellenfél is jól nézett ki. Úgy vélem, ilyen arányban is megérdemelt a sikerünk – értékelt Csató Sándor, a csabaiak vezetőedzője.

A Békéscsaba nyolc forduló után is hibátlan, 24 ponttal a tabella első helyén áll, hét egységgel megelőzve a Dabast idegenben 6-0-ra kiütő ESMTK előtt. Az Előre szeptember 30-án a dabasiakat fogadja hazai pályán.

A teljes mérkőzés megtekinthető itt:


Forrás: 1912elore.hu

További programok »

FEL