A hétvégén nyit a karácsonyi vásár és a korcsolyapálya a csabai főtéren - galéria

2015. november 20. 13:56 | Mikóczy Erika

Pénteken Békéscsabán, a Szent István téren javában zajlott a karácsonyi vásár előkészítése. Voltak, akik építkeztek, pakoltak, de olyanok is, akik már portékáikkal várták az arrajárókat. A készülődés lassan a végéhez ér a vásárban és a főtéri korcsolypályánál is, amely november 21-én, szombaton délelőtt 10 órától várja a korizni vágyókat.

Mint arról korábban beszámoltunk, ezúttal a főtéri korcsolyapálya nyitásával nagyjából egy időben nyílik a karácsonyi vásár is Békéscsabán. Több főtéri faházban már akár a mi naptól, november 20-ától vásárolhatunk és elkészült a mini vidámpark is, a vásár hivatalos megnyitóját azonban majd csak advent első vasárnapján, november 29-án tartják. Az ünnepi kínálatban vannak többek közt jándékok, könyvek, kézműves termékek, ruhák, de ételeket, italokat, például több féle forralt bort is lehet kapni. A mini vidámparkot - akárcsak a műanyag borítású korcsolyapályát - a csabai óvodák és iskolák csoportjai a délelőtti órákban térítésmentesen vehetik igénybe.

A vásári készülődésbe már akár pénteken délután is bekukkanthatunk, a korcsolyapálya pedig szombaton 10 órától várja az érdeklődőket programokkal, korcsolyakölcsönzővel és korcsolyaoktatással.

M.E.

FEL