A hozzáértők szerint az idei év halászati szempontból jobbnak bizonyult a tavalyinál. Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója kiemelte: 1900 mázsa pontyot telepítettek Békés vármegye halastavaiba, ebből jócskán jutt az ünnepi asztalokra.
– A cél az volt, hogy felül tudjuk múlni a tavalyi év statisztikai mutatóit, ez sikerült is – fogalmazott a halászati szakember.
Kádi Sándor, az egyik békéscsabai halbolt üzletvezető-tulajdonosa, hírportálunknak adott interjújában elmondta: az ünnepi időszakban népszerűek a halételek, az ilyenkor hagyományosan főzött halászlé ugyan nem a tájegységre jellemző gasztronómiai fogás, de karácsony közeledtével változnak a trendek.
Ugyan a hazai halfogyasztás mértéke elmarad az európai átlagtól, de évről évre több halat eszünk, a fogyasztás görbéje pedig lassan, de biztosan emelkedik. A szakemberek szerint ez a magyar hal jó minőségének és a mérsékelt piaci árának is köszönhető.