A halál torkából - Újraélesztettek egy embert a Kolozsvári utcában

2023. március 6. 13:46 | D. Nagy Bence

Hétfőn délelőtt az Egyensúly AE Egyesület Kolozsvári utcai nappali ellátójában a klinikai halál állapotából hoztak vissza egy ellátottat az intézmény munkatársai.

A behir.hu megkeresésére Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke válaszolt.

– Hétfőn délelőtt 10 óra körül egy nagyon furcsa hangra lettünk figyelmesek a kollégákkal. Kirohantunk az intézmény középső részébe, ahol az egyik kliensünk tartózkodott. Mire odaértünk, ő már szó szerint halott volt. Több munkatársunk azonnal odajött, közösen húztuk le az ágyról és a földre, tehát stabil alapra fektettük. Mivel pulzust nem éreztünk, ezért amennyire tudtuk, kiszabadítottuk a ruháiból, majd egyből elkezdtük az újraélesztést szívmasszázzsal és befúvásokkal – mondta.

Az intézmény munkatársai közül mindenki tanult elsősegélynyújtást.

– Azonnal hívtuk a mentőket, kiérkezésükig folyamatosan zajlott a szívmasszázs, illetve amire megkértek minket, abban segítettünk. Sokáig tartott, míg sikerült stabilizálni kliensünk állapotát. Az egészből annyit szűrtem le, hogy minden kollégám gyorsan és határozottan reagált a krízisre. Reméljük, hogy ellátottunkkal találkozunk még – fogalmazott Schriffertné Lócskai Henriett.

A Kolozsvári utcai épület pszichiátriai és szenvedélybeteg nappali ellátóként funkcionál. Mint megtudtuk, az újraélesztett kliens hajléktalanként maga is az ellátotti körbe tartozik.

 

További programok »

FEL