A gyermektáborokba is belopták a természetet

2023. augusztus 11. 12:58 | behir.hu

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kígyós-Ugrai Tájegységének munkatársai ezen a nyáron is igen sok gyermektáborba látogattak el és tartottak érdekes előadásokat, szakvezetéses túrákat.

Egyebek mellett a Biharugra önkormányzata, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, és a Békés Vármegyei Kormányhivatal által szervezett táborokban, valamint több Erzsébet-táborban is ott voltak, így több száz gyermek nyerhetett betekintést a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi tevékenységébe.

A diavetítésekkel, filmvetítésekkel egybekötött előadások és a szabad természetben (Szabadkígyóson, Pósteleken, Biharugrán stb.) vezetett túrák segítettek a térség tájtörténeti, kultúrtörténeti, dendrológiai értékeinek megismerésében. Kora reggeli túrákat is tartottak, amelyeket madárgyűrűzéssel kapcsoltak össze.  Az általános ismeretanyag átadásán túl fontos cél volt az is, hogy a gyerekekkel megszeretessék a természetben való időtöltést, megismertessék velük a természetjárás szabályait, és képet nyújtsanak nekik a bennünket körülvevő táj sokszínűségéről.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

FEL