A gyerekbetegségek felismeréséért - Frissült a Semmelweis Help applikáció

2023. október 26. 13:47 | behir.hu

Új funkciókkal bővült a Semmelweis Help applikáció, a felhasználók immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is megtalálhatják egy gombnyomással, továbbá az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható - tájékoztatta a Semmelweis Egyetem csütörtökön az MTI-t.

Az SE által kifejlesztett applikáció célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató rendszert nyújtson a felhasználóknak, amellyel segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermeken észlelt tünetek milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek - írták közleményükben.

A felület első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket.

A közlemény idézi Kovács Esztert, az intézmény sajtókommunikációs igazgatóhelyettesét, a Semmelweis Help projektvezetőjét, aki elmondta, az alkalmazást használóktól számos visszajelzés, fejlesztési ötlet érkezett. Így most már nem csak arra kapnak javaslatot a szülők, hogy - szükség esetén - keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is, hogy pontosan hova mehetnek.

– Ezért a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítették a Semmelweis Help felületre, illetve onnan is elérhető az egyetem applikációja – tette hozzá. Ugyancsak felhasználói kérés volt, hogy az eddig csak a webes felületen hozzáférhető, 220 betegség leírását és a hozzájuk tartozó teendőket listázó tudástár a mobilappban is használható legyen.

Merkely Béla, a felsőoktatási egyetem rektora hozzátette: a mobil és a webes alkalmazás célja ellenőrzött forrásból származó, hiteles és közérthető információt adni a gyerekek egészségi állapotáról. Így amikor az Országos Mentőszolgálat részéről megfogalmazódott a javaslat, hogy a két felületet kössék össze, megkezdték az egyeztetést a surgossegi.info alapítójával, mert a betegutak segítése is ezt a céljukat támogatta.

Forrás: MTI

További programok »

Egészségügy

Családi napot szervez az Együtt a Kisangyalokkal Alapítvány a hétvégén

Családi napot szervez az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott gyermekeket támogató Al​apítvány szombaton, a Sanitas Diagnosztikai Központban. A 2017-ben létrejött, súlyos fogyatékossággal élő kisgyermekek és családjaik támogatása céljából működő alapítvány elnökével, dr. Seres Ábel főorvossal beszélgettünk a II. Kisangyalok Családi Nap kapcsán.
2024. június 14. 18:07
FEL