A gyanú szerint ittasan vezetett és egy fának ütközött egy férfi Békéscsabán

2021. december 27. 12:28 | behir

A gyanú szerint ittasan vezetett személygépkocsit, fának ütközött és súlyosan megsérült egy férfi ma éjjel 1 óra körül Békéscsabán, a Bajza utcán.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesettel indult a hét Békés megyében. Békéscsabán, a Bajza utcán 2021. december 27-én 1 óra körül fának ütközött egy személygépkocsi és a vezetője súlyosan megsérült. A 40 éves férfi nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott és a gyanú szerint ittas volt, ezért tért le az útról.
A múlt héten is történt hasonló eset, szintén hétfőn Békéscsabán, a Békési úton egy kisteherautó lement az útról, közlekedési táblának, majd fának ütközött. A jármű vezetője nem sérült meg, de az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. Sajnos nem ő volt az egyetlen.
Az 51. héten további négy férfi ellen indult büntetőeljárás ittas járművezetés gyanúja miatt. Egy magyardombegyházi férfi Kisdombegyház külterületén segédmotor-kerékpárral közlekedett ittasan. Egy orosházi férfit Orosházán, az Arany János utcából, egy másik autóst Nagybánhegyesről, a Dózsa utcából állítottak elő a rendőrök, és végül szenteste napján egy Sarkad külterületén igazoltatott, személygépkocsit vezető német állampolgárnál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. A rendőrök a motorostól és az autósoktól is elvették a vezetői engedélyüket, majd büntetőfeljelentést tettek ellenük.
A téli útviszonyok miatt több figyelmet igényel a járművezetés. Aki ittasan vezet, jóval kevésbé tud odafigyelni a forgalomra, a szabályok betartására. A rendőrség ezért ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyaszt, ne vezessen! A jeges úton beláthatatlan következményekkel járhat, ha nem tudja irányítani a járművét, lemegy az útról, vagy éppen áttér a szemközti sávba.
Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL