A galbácskerti ovisok és a Téglás zenekar adott karácsonyi műsort időseknek

2019. december 14. 12:26 | Szilágyi Viktória

Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye, a 3. sz. Idősek Klubjában tartott pénteken délután karácsonyi ünnepséget tagjainak. A rendezvényen a galbácskerti óvodások adták elő ünnepi műsorukat, majd a gyulai Téglás zenekar fokozta tovább a jó hangulatot.

A rendezvényen dr. Görgényi Ernő polgármester is részt vett. 

– Bár ez a gyönyörű időszak elsősorban a családok ünnepe, de családok alatt ilyenkor nemcsak a szűk értelemben vett, a vérrokonok közötti kapcsolatot értjük, hanem mindazokat a közösségeket, baráti társaságokat, ahol az emberek egymással, közösen megünneplik és várják ezt a gyönyörű ünnepet, a karácsonyt – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: az ilyen alkalmakon is érezhető a családi hangulat. Akkor igazán meghitt az ünnep, amikor mindneki kiveszi a részét a készülődésből. Itt is láthajuk, hogy eljöttek az óvodások, itt volt a Téglás zenekar és az intézmény dolgozói is kitettek magukért, hiszen nagyon szépen feldíszítették, ünnepi hangulatba öltöztették az intézményt – mondta Görgényi Ernő.

A városvezető ajándékkal is kedveskedett a klubtagoknak: az intézmény könyvtárába hozta el Ujkéry Csaba Sólyom a viharban című regényét, amely a gyulai vár török ostromáról szól. 

 

Kép: Szilágyi Viktória

 

Gombosné Szabó Ágnes, a 3. sz. Idősek Klub telephelyének a vezetője elmondta: nagyon fontos, hogy az időseknek legyen egy hely, ahova el tudnak jönni és találkozhatnak egymással. Az idősek nagyon szívesen járnak a klubba. Vannak, akik egyedül, de sokak a családjuk körében töltik az ünnepeket, de ők is szeretnek eljönni a közösségbe.

– Úgy gondolom, hogy itt egy nagyon jó kis közösség van. Vetélkedőkre, kirándulásokra járunk, valamint nagyon sok programot szervezünk helyileg a klubban is – közölte a telephelyvezető.

A klubtagok és a dolgozók hagyományosan töltött káposztával és süteményekkel készültek a vendégeknek.

 

Galéria

 

További programok »

FEL