A folyók, ahogy csak kevesek láthatják

2023. március 17. 18:31 | Vincze Attila

Folyók folyamán címmel nyílt fotókiállítás a víz világnapjának alkalmából a gyulai Tájvízházban csütörtökön. A tárlaton a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársainak több mint 50 alkotása tekinthető meg.

A fotókiállítást Oláh Szabolcs alkotó, pedagógus zenei performansza nyitotta meg. A tárlaton a látogatók a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság három munkatársának Budás Péternek, Bujdosó Szabolcsnak és Jobbágy Zoltánnak az alkotásait tekinthetik meg.

– Munkánk során elég sok helyen megfordulunk és közben fotózunk. A munkához szorosan kapcsolódó fényképeken túl néha az ember beleszalad egy-egy olyan szituációba, ami különleges és ezekből próbáltunk merítést adni másoknak is, mert ugyan a saját szórakoztatásunkra csináljuk, tehát hobbiról van szó, nem hivatásról, viszont úgy éreztük van egy-két olyan helyszín, melyet szívesen megmutatnánk a nézőknek. Ezeken látszik, hogy a vízügynek milyen munkaterületei vannak, illetve milyen szép tud lenni a természet ezen vonala, hiszen a kiállítás most főleg a folyók köré csoportosul, vagyis a folyóvizeinket mutatjuk be tematikusan – fogalmazott Bujdosó Szabolcs osztályvezető.

 

 

Mint a megnyitón elhangzott, a kiállított fotók mintegy fele drónnal készült, így a légi felvételeknek köszönhetően a közönség madártávlatból is megcsodálhatja a Körösök vidékét.

– Fantasztikus eszköz a drón, mert oda, ahova be sem tudunk menni, onnan is el lehet készíteni a képet. A dokumentáláson és az állapotfelmérésen túl még az információközlés is lényeges és csak ezután jön az, hogy képet készítsünk csak azért, hogy a fotózás örömének éljünk – magyarázta Jobbágy Zoltán PR munkatárs. 

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója kiemelte, hogy a kiállítás a víz világnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat első állomása. Szabó János külön örömét fejezte ki, hogy a Tájvízház gazdasági okok miatt több hetes zárvatartás után újra megnyílhatott a közönség előtt.

 

 

– Ezek a képek elsődlegesen a folyókat mutatják be, illetve annak műtárgyait. A műtárgy alatt most elsődlegesen a duzzasztókat értem, melyekről nagyon szép felvételeink vannak és attól, hogy ezek távlati, magaslati képek még egy kicsit különlegesebbé is teszi őket. A munkatársaink művészi hajlamát dicséri, hogy vannak téli, jeges időszakban, valamint kivirágzott zöld időszakban készült fotók is – részletezte.

A Folyók folyamán című fotókiállítás április 30-ig tekinthető meg a gyulai Tájvízházban.

További programok »

FEL