A fogyatékkal élőket segítő pályázati lehetőség indult el Békéscsabán

2022. március 25. 10:46 | Szabó Judit

Csütörtökön az Aut-Pont Alapítvány Kereki sikátori épületében sajtótájékoztatót tartott Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szántó Tamás, az Aut-Pont Alapítvány elnöke. A tájékoztatón jelentették be a FOF2022-es országos pályázat új pályázati lehetőséget.

A pályázatra a fogyatékossággal élőket tömörítő vagy őket segítő szervezetek adhatnak be kérelmet. A keretösszeg 206 millió forint, melyből legfeljebb négymillió forint támogatás igényelhető. A benyújtás határideje április 15.

– Ismét kiírtunk egy olyan pályázatot, amely a fogyatékosságügyi területet segíti. A pályázat célja, a fogyatékossággal élő emberek élethelyzetének, életminőségének javítása – emelte ki Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár. Az államtitkár hozzátette, hogy a pályázat a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet weboldalán érhető el.

A kérelmet olyan szervezetek nyújthatják be, amelyek a fogyatékossággal élőket segítik vagy tömörítik, legyenek azok alapítványok, nonprofit kft-k., egyesületek vagy egyházi szervezetek.

– Három fő profilra lehet pályázni. Egyrészt van egy szakmai projekt elem, másrészt a gondozottak szakmai programjainak támogatása, a harmadik pedig a szabadidős tevékenységek, amelyek nem a szakmai munkához tartoznak – mondta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Az Aut-Pont Alapítvány többször adott már be más, pályázati kérelmet, amit meg is nyert, ezekből szerezték be a külső eszközöket, sporteszközöket. Szántó Tamás a sajtótájékoztatón az alapítvány működéséről beszélt. Mint mondta, az alapítvány tevékenysége során a rendelkezésre álló források révén számos programot és szolgáltatást szervezett az autizmussal élőknek.

Fotó: behir.hu/Such Tamás

– A Kereki sikátor utcai intézményben 24, autizmusban érintett embertársunk számára biztosítunk munkanapokon 8-16 óráig autizmus szempontú megközelítéssel támogató környezetet – mondta el az elnök.

Szántó Tamás kiemelte, hogy munkatársainak legfontosabb törekvése és feladata az, hogy az autizmussal élő barátaik számára érthető, értelmezhető, kiszámítható, biztonságos és autonómiát biztosító környezetet hozzanak létre, immár 22 éve.

További programok »

FEL