A fogyasztók szavazatai alapján készül az Ország Söre

2023. április 16. 18:23 | behir.hu

Nyáron már a nagyközönség is megkóstolhatja azt a sört, amelynek a típusát és a pontos hozzávalóit is a magyar sörkedvelő közönség állítja össze – írja a turizmus.com.

A korábbi évekkel ellentétben, idén először a fogyasztók szavazatai alapján összeállított recept szerint készített újdonság viselheti majd az Ország Söre elnevezést – közölte a Beerselection.

A sörszeretők válaszait többek között olyan kérdésekben várták, mint a leendő sör típusa, a klasszikus lágertől az IPA-n és a búzasörön át egészen a fekete stoutig, vagy akár a savanyú sörökig. Voksolhatunk az Ország Söre színére, arra hogy édeskés, vagy inkább kesernyés legyen a meghatározó ízvilág, valamint abban is dönthettek, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, pontosan milyen.

Az eredményeket az Ország Söre kezdeményezés mögött álló Beerselection sörszaküzlet összesíti, és a válaszok alapján megalkotott recept szerint készül el a 2023-as Ország Söre, az Ugar Sörfőzdében, Törökszentmiklóson.

A sörtípus és a hozzávalók kiválasztása után a közönség szavazhatott kedvenc magyar kézműves sörfőzdéjére is, a legnépszerűbbnek választott kisüzem pedig a tavalyi teljesítményéért egy évig viselheti majd a megtisztelő „Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2022″ címet, termékei csomagolásán pedig az erről tanúskodó medált.

Az Ország Söre várhatóan májusban készül el, és a Beerselection Sörszaküzlet – Craft Beer Store & Bar mellett néhány kiemelt kisüzemi sörökre szakosodott vendéglátóhelyen is megkóstolható lesz.

További programok »

FEL