A fiatalok toborzását tűzte ki célul a Békési Kajak-Kenu Club

2022. augusztus 4. 08:09 | Papp Ádám Sándor

Kajak-kenu szakággal, sárkányhajózással és SUP-foglalkozásokkal várja a Békési Kajak-Kenu Club a vízisportok szerelmeseit. Az 56 igazolt sportolóval rendelkező egyesület nemrég új edzővel bővítette a szakmai stábot. Moldován-Garas Helga célja, hogy minél több fiatallal ismertesse meg a sportágat.

Az 1975-ben alapított Békési Kajak-Kenu Club a város egyik legrégebb óta működő sportegyesülete. A klub 117 tagjából 56-an igazolt sportolók. Az egyesület elnöke elmondta, hogy a sportolók az őszi-téli hónapokban szárazföldi edzéseken, míg tavasszal és nyáron vízi programon vesznek részt.

– A legnagyobb bázisrétegünk az utánpótlás, nálunk legfőképp a 16 év alatti korosztály a jellemző. Egészen 6 éves kortól várjuk a gyerekeket, egy úgynevezett „eszkimó-indián” csoportunk van, ahová beszoktatjuk, beintegráljuk a picúrokat, hogy egy élményt kapjanak, megszeressék a vízközeget, a természetközeliséget, megtanulják, hogyan vigyázzanak a természetre, hogy táborozzanak, sátorállítást és a vízen közlekedést – hangsúlyozta Dobi István.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A klub a múlt héten jelentette be, hogy Moldován-Garas Helga a 6 és 10 év közötti fiatalokat, vagyis az alapcsoportot edzi a jövőben.

– A kicsiket játékos formában, élményteli feladatokkal, gyakorlatokkal segítjük abban, hogy a kajak-kenu alapjait elsajátítsák. Azt gondolom, hogy mivel Békés és környéke folyókban gazdag, mindenkinek szüksége lenne arra a képességre, hogy egy hajót meg tudjon mozgatni. Ez minél hamarabb kezdődik, annál nagyobb sikereket érhetnek el a későbbiekben – fogalmazott az edző.

A tréner célja, hogy minél több fiatalt vonzzon a kajak-kenu sportág világába, ezért szeptemberben iskolákat, szülői értekezleteket látogatva népszerűsítené a szakágat.

További programok »

FEL