A fiatalok igényei szerint alakították ki az új közösségi teret Kondoroson

2022. július 16. 16:54 | Papp Ádám Sándor

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően hajtotta végre a "Zöld város kialakítása" című projektet Kondoros. A fejlesztés révén a város központjában lévő zöldterület megújult és szabadtéri eszközöket helyeztek el. Az átadót szombaton tartották.

A több mint 300 millió forintos fejlesztés részeként, a Hősök terén lévő korábbi ruházati áruházat energetikailag felújították és egy hat üzlethelyiséget magában foglaló szolgáltatóházat hoztak létre, amely lehetőséget biztosít a helyi vállalkozások helyiségbérlésére. Továbbá a polgármesteri hivatal udvarában új növényzetet telepítettek, utcabútorokat helyeztek ki, szabvány méretű streetball-pályát alakítottak ki, valamint teqball-asztalt helyeztek el. 

– A szabadidő park létrehozásakor a fiatal korosztály igényeit próbáltuk kiszolgálni. Miután felmértük, hogy mit szeretnének a területen a gyerekek, úgy gondoltuk, hogy a sport irányába visszük el a tervezést: mozogjanak a fiatalok, hiszen arra nagy szükségük van – emelte ki Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években nagy léptékű fejlesztések valósultak meg a településen és annak közvetlen környezetében.

– Ha a városközpontban egy sportolásra, beszélgetésre, közösségi együttlétre alkalmas tér jön létre, az növeli a település lakosságmegtartó erejét. Valóban egy szép, új, zöld és közösségi együttlére alkalmas tér jött létre itt Kondoros belvárosában – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Az eseményen elhangzott, hogy a fejlesztés részeként egy 6 férőhelyes parkolót létesítettek a Csabai úton és a Hősök terén 8, a közúttal párhuzamos parkolóhelyet alakítottak ki. Továbbá egy kivitetítőt is elhelyeztek a parkban, amely lehetőséget nyújthat a jövőben a helyieknek a kültéri filmnézésre, vagy esetleg mérkőzések megtekintésére.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

További programok »

FEL