A Dél-békési Tehetségsegítő Tanács tehetségtámogató tevékenysége

2019. június 17. 18:45 | behir

 

Harmadik éve, hogy a mezőkovácsházi és orosházi járás állami köznevelési intézményei tehetséggondozó tevékenységének támogatására létrejött a Dél-békési Tehetségsegítő Tanács. A szerveződés célja alakulása óta változatlan: a tehetségsegítő tevékenységeket célzó kezdeményezések összefogása Dél–Békés területén, a tehetséggondozó –fejlesztő munka segítése, a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrások összehangolásának támogatása. A tanács kiemelt cél, hogy lehetőséget és teret adjon a fiatal tehetségek hosszú távú, folyamatos és megbízható segítésére.

A Dél-békési Tehetségsegítő Tanács 2018/2019-es munkáját idén is jelentős mértékben segítette a Nemzeti Tehetség Program részeként az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Hazai Tehetségsegítő Tanácsok támogatása” pályázati kiírásra. A „Dél-békési tehetségek segítése” című, NTP-HTTSZ-18-0021 azonosító számú pályázat a támogató döntése alapján 2.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A júniusban záruló projekt hozzásegítette a tanácsot az előző tanévekben végzett munkájuk tovább folytatásához.

Az idei tanév programjai között szerepeltek meglévő jó gyakorlatok bemutatása, megismertetésének és bevezetésének koordinálása, bemutatók tartása a tanács működéséről, tehetségalap működtetése, szakmai bemutatkozó beszélgetés, tehetségpont regisztráció és regisztrált tehetségpontok további szakmai segítése, tehetségnappal kapcsolatos tevékenységek, szakmai fórumok szervezése pl. a tehetségazonosítás, gazdagítás, dúsítás, komplex tehetséggondozó program működtetése terén.

A megtartott bemutatók révén az érdeklődők megismerhették a tanács működését, tehetségpont tagjainak jó gyakorlatait. Fentieket a tanács partneri együttműködései révén más szervezetek is támogatták.

A Dél-békési Tehetségsegítő Tanáccsal a dbtst@vmoh.hu email címen vehető fel a kapcsolat.

 

Nemzeti Tehetség Program     Emberi Erőforrások Minisztériuma     Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
           
                                                                    

 

További programok »

FEL