A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése

2019. október 24. 11:18 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 1,060 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A CsabaPark II. ütemű beruházásának a célja az volt, hogy további elemekkel bővítse a korábban megvalósított projekt fejlesztéseit és maximálisan kiaknázza a békéscsabai parkerdő, mint fesztiválhelyszín egyedi lehetőségeit a benyújtott pályázatnak megfelelően.

 

A projekt fő elemei


Körte sori fogadóépület (Bormúzeum)

A CsabaPark 40 hektáros területének fogadóépülete biztosítja a látogatói kényelmet. A Körte sor felől a parkerdő területére belépve olyan épülethez ér a látogató, ahol helyet kap egy interaktív bemutató tér, amely a látogató számára a borkészítés hagyományait mutatja be. Az épület továbbá ellátja az egész park információs feladatait, és kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, koncerteknek, illetve gyermekfoglalkozásoknak ad majd helyet.

 


Látogatóközpont (Pálinkamúzeum)

A látogatóközpont több szempontból is fontos része a fejlesztésnek. Az épület egyrészt egy olyan központi eleme a CsabaParknak, amelyben a pálinkakészítés hagyományait bemutató kiállítás kap helyet. A múzeum továbbá a parkba látogatók részére egy tájékozódási pontot is jelent, alkalmas lesz konferenciák, bemutatók, rendezvények megtartására, és a Csabai Kolbászfesztivál hangulatát idéző csapatépítő-tréningeknek is otthont adhat.

 

 


Szabadtéri fesztiválhelyszínek létesítése

A parkerdő elérhetősége és természeti adottságai miatt is kitűnően alkalmas helyszín szabadtéri zenei- és kulturális nagyfesztiváloknak. E projektelemek megvalósulásával javul a rendezvényközpont elérhetősége, és a CsabaPark a csapadékos és hidegebb évszakokban is több programnak adhat majd otthont.

 

 

A projektelem fejlesztésével a fesztiválcsarnok – két oldalról – szabadtéri sátrak felállítására alkalmas területtel egészült ki.
A CsabaPark jelenlegi, illetve további fejlesztéseivel a rendezvényhelyszínek kialakításával és a magas színvonalú kiegészítő infrastruktúra kiépítésével a CsabaPark hozzájárul a helyi turizmus fellendítéséhez, illetve munkahelyek teremtéséhez.

 

 

További információ kérhető: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

 

A beruházás a TOP-6.1.4-15-BC1-2016-00001 azonosító számú, a CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése projekt keretében valósult meg. 

További programok »

FEL