A csabai úszók „ebihalai” is megkezdték a szárazföldi edzéseket

2020. május 13. 20:18 | Such Tamás

A Békéscsabai Előre Úszó Klub legkisebbjei (ovisok, elsősök), amíg nem mehetnek az uszodába, addig a Lencsési Közösségi Ház melletti Féja Géza téren gimnasztikáznak. (A 7-8 évesek már a béka korosztályban versenyeznek, így a kicsik az ebihalak.)

Tucatnyi kék pólós gyerkőc vette be szerda délután a Féja Géza teret – vidámságosak, mert végre tágíthatják a szoba sarkait.

– Hiányzik az uszoda? – teszem fel a kardinális kérdést, amelyre névsor szerint kapom az igeneket. – Pláne a szülőknek – fűzi hozzá Papp Szilvia edző.

 

Galéria

 

Elmondja, van, aki nyáron tanult meg úszni, de már versenyez; és olyan is van, aki már egy kora tavaszi versenyen aranyjelvényt úszott, például Keresztúri Zsombor, azonfelül Lantos Barnabás és Galambosi Lili csak 1-2 másodperccel maradtak le.

„Hétfő óta – folytatja –, heti két szárazföldi edzésük van, amíg nem lesz víz az uszodában. S mivel ők legkisebbek, nekik abszolút játékosak a tréningek: labdáznak, fogócskáznak, kicsit futnak, illetve gimnasztikáznak.”

 

A Békéscsabai Előre Úszó Klub legkisebbjei

 

„Amikor az élet rád rak még egy lapáttal, tudod, mit tegyél? Csak ússz és evezz! Csak ússz és evezz, ússz és evezz!” – idézet a Némó nyomában animációs című moziból;  jelen esetben még: Fuss és repessz szlogen él, de nem sokáig!

További programok »

Sport

Még el se kezdődött az új idény, de Boér Gábor máris távozott Barcikáról

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi vezetőedzője fél évig volt munka nélkül, mígnem júniusban leszerződött a Kazincbarcika együtteséhez, ahol egy új koncepciót vázoltak fel, hiszen több szempontból is megújult az NB II-es csapat. A hirtelen távozás mögött szakmai előrelépés áll, hiszen Boér Gábor az NB I-es Zalaegerszeg edzője lesz.
2020. július 13. 11:22
FEL