A Csabai Farkasok éhesek a sikerre

2020. január 11. 09:00 -
Helyszín: Csabai Rendezvénypajta Békéscsaba Gyulai út 65/1
2020. január 9. 09:31 | behir.hu

A Békéscsabai Rendezvénypajta jegére Dunakesziről a Párducok, Makóról a Marosi Pengék, Nyíregyházáról a Szabolcsi Sólymok érkeznek január 11-én, szombaton. A csapatok délelőtt 9 órától csatáznak egymás, valamint a vendéglátó Csabai Farkasok ellen az U14-es jégkorongbajnokságban.

A korcsolyázás lehetőségének megteremtetése, népszerűsítése mellett a jéghoki mindig is szerepet kapott a Csabai Rendezvénypajtában. 2016 végétől elkezdődött az építkezés a jéghoki frontján és megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület.

– Az egyesület fontosnak tartja, hogy a jégkorongot, a világ egyik legnépszerűbb sportágát minél több gyermekkel ismertesse, szerettesse meg – hangsúlyozta Kiss Roland, a Csabai Farkasok Testnevelési Egyetemet végzett sportigazgatója, aki a jégkorong szövetségben a 3x3 Bajnokságok munkacsoportjának is tagja.

– A legifjabb, U8, U10, U12 korosztály mellett az U14-esekkel már benne vagyunk a jégkorongszövetség által kiírt 3x3-as bajnokságban – ecsetelte Kiss Roland. – A nyugati csoportban hét, a keletiben hat csapat verseng a rájátszásba jutásért. Ide csoportonként az első kettő jut be, szeretnénk mi is ott lenni a végjátékban.

Kiss Roland elmondta, a 3x3 jéghoki bemutatkozik a 2022-es, pekingi téli olimpián is. Látványos, sok góllal járó sportág, amiért a gyermekek Békéscsabán is rajonganak. A Rendezvénypajta jégpályája pedig ideális helyszín erre a téli sportágra, mert körpalánkkal, kiváló jéggel, a szövetség által előírt pályaméretekkel rendelkezik. Egy-egy U14-es mérkőzés negyven percig tart, három, három mezőnyjátékos és egy-egy kapus lehet egyszerre a jégen.

És hogy mennyire kellett egy jéghokira is alkalmas jégpálya Békéscsabára, azt érzékelteti, hogy a környékbeli települések szinte mindegyikéről – Gyulától Dobozig, Békéstől a határon túl lévő Szalontáig – jönnek a korcsolyázás, a jéghoki iránt érdeklődők. Családostól, mert amíg a gyermekek például hokimeccset játszanak, addig a szülők, barátok a szurkolás közben, után is találnak gasztronómiai élményeket, a melegedőben pedig frissítőket.

Már törzsközönsége is van a Csabai Farkasoknak, akik szeretnék, ha szombaton reggeltől minél többen szurkolnának nekik a helyszínen, a Csabai Rendezvénypajtában. Ahogy Kiss Roland fogalmazott: ami tőlük, a csapattól telik, maximálisan megteszik, nem szeretnének elcsúszni a hazai jégen.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
2020. augusztus 7. 13:39
FEL