A Csaba Big Band koncertje nyitotta a Magyar Kultúra Hete programsorozatot

2020. január 21. 13:45 | Gyemendi Réka

A hétfőn, a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett eseményen egy bejelentést is tett a zenekar.

A Csaba Big Band a Csabagyöngye Kulturális Központ művészeti csoportja, amely az intézménnyel egy időben, 2013-ban alakult. A koncert különlegessége az volt, hogy a zenekar bejelentette: április 14-i fellépésükön – mely a Csabagyöngye Kulturális Központ tavaszi fesztiváljához kapcsolódik – az LGT dalait adják elő saját feldolgozásukban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

A Magyar Kultúra Hete alkalmából a Békés Megyei Könyvtár is több programmal készül. 

– A magyar kultúra sokszínű, de mi mégis inkább a szöveges, irodalmi programokat részesítjük előnyben. Január 27-én, hétfőn Bíró Balogh Tamás beszél majd legújabb novelláskötetéről Kiss Lászlóval, továbbá Kosztolányi Dezső és Radnóti Miklós is témája lesz az estnek. Természetesen nem csak a könyvtárba szervezünk programokat. Január 25-én, szombaton a lencsési lakótelepi fiókönyvtárunkban békéscsabai, amatőr versírók mutatják majd be alkotásaikat – fogalmazott Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

A központi könyvtárépületben Gécs Béla tipográfus üdvözlőlap kiállítása is megtekinthető, amelyet kedden délután nyitnak meg.

FEL