A Békéscsaba 1912 Előre a 19. legnézettebb magyar labdarúgó klub

2020. október 27. 11:09 | Hidvégi Dávid

A sportstatisztika.blog.hu összesítette a hazai nézőszámokat, amelyen a Békéscsaba előkelő helyet ért el.

A statisztikában összevetették a labdarúgó NB I és NB II, a kézilabda férfi és női elsőosztály, a kosárlabda férfi és női NB I, a jégkorong, valamint a vízilabda férfi OB I helyszíni nézőszámait. A lista a 2020/2021 szezon alapján készült, amely a szeptember 30-ig mért adatokat mutatja. Az első tizennyolc helyen nem meglepő módon labdarúgó klubok végeztek, míg a 19. helyre került a Győri Audi ETO KC, amelyet közvetlenül a Békéscsaba 1912 Előre követ.

A statisztikából kivehető, hogy Magyarország legnézettebb csapata a bajnoki címvédő és jelenleg BL-szereplő Ferencvárosi Torna Club, míg az Előre a 19., ha kizárólag a labdarúgást vesszük alapul. A lilák minden sportágat figyelembe véve a huszadikok. A vidéki csapatok összevetésében a Zalaegerszeg vezet, hiszen rögtön ott van a lista második helyén. Az NB II-es gárdák közül a Debreceni VSC volt a legnézettebb.

 

 

A békéscsabaiak első hazai meccseire nagyon sokan voltak kíváncsiak, amelyhez hozzájárult az együttes szezon eleji veretlensége is. Az öt mért meccsen összesen 8880 néző volt jelen a Kórház utcában, ami 1776-os átlagnéző számot jelent. Mivel a stadion a leendő felújítása miatt csupán 2562 néző befogadására képes, így az is elmondható, hogy a létesítménynek 70 százalékos volt a kihasználtsága a nyár elején. A csapat mérlege 1 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség volt ezeken a bajnoki mérkőzéseken.

Mostanra csökken a szurkolók száma, hiszen vasárnap a Szentlőrinc ellen 830 fizető néző volt jelen, de ez betudható az időjárásnak, illetve annak is, hogy az ellenfél nem egy nézőcsalogató csapat, de a váratlan győzelmével elmozdult a kiesőzónából.

További programok »

FEL