Zajlanak a fejlesztések Békés belvárosában

2020. április 19. 07:23 | behir

Városrehabilitációt célzó, környezettudatos pályázat, a „Zöld város kialakítása” részeként az Erzsébet-liget megújul, benne a „gödör”. A közbiztonság növelését térfigyelő kamerák felszerelésével fokozzák a belváros több pontján.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásán elnyert, mintegy 300 millió forintos támogatás teszi lehetővé, hogy Békés önkormányzata a városközpont egyik legforgalmasabb részét, az Erzsébet-ligetet vonzóbbá, élhetőbbé tegye – írja közleményében a békési polgármesteri kabinet.

– A képviselő-testületünk a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítását tűzte ki célul, ennek megvalósításához nagy segítséget nyújt ez a vissza nem térítendő támogatás – nyilatkozta Mucsi András önkormányzati képviselő. – Választókerületem frekventált helye az Erzsébet-liget, ahol a zöldfelületet a családok nagyon szeretik használni. A játszótér és a hatalmas park igazi kikapcsolódást jelent a békési lakosok számára – tette hozzá.

 

Fejlesztések Békés belvárosában. Fotó: Gapix Fotó

 

A projekt részeként megújul a helyiek által „gödörnek” nevezett ligeti rész, itt ugyanis lecserélik a térburkolatot, párásító és napóra kerül a parkba. Megújul az Erzsébet-híd, amely a ligetet a Karacs Teréz utcával köti össze, az elkopott, elhasználódott alkatrészeket cserélik a szakemberek és a faszerkezet felületkezelését is elvégzik.

Az Élővíz-csatorna liget felőli partján, a közkedvelt sétánnyal párhuzamosan, a Karacs Teréz utca felől is kialakítanak egy hasonló sétaútvonalat, ahol térfigyelő kamera is szolgálja majd a lakosok biztonságát. A Fáy utcai játszótéren, a Széchenyi téren és a Piac téren is további térfigyelő kamerákat szerelnek majd fel – tette hozzá Balog Zoltán, aki az érintett területek egy részének önkormányzati képviselője. Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy a rendezvénytéren elhelyezendő új, szabadtéri színpadon számos program megrendezése válik lehetővé a későbbiekben is.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Átadták a felújított Védőnői Centrumot

Kedden hivatalosan is átadták a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény új védőnői centrumát. A békéscsabai védőnői szolgálat az egészségügyi alapellátás részeként végez egészségfejlesztést Békéscsaba közigazgatási területén.
2020. augusztus 3. 17:07
FEL