A bakelit szerelmeseit várták a Lencsési Közösségi Házban

2024. április 20. 14:15 | behir.hu

Tizenegyedik alkalommal rendeztek bakelit börzét Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban. Az eseményre tizenöt árus érkezett az ország több pontjáról.

Ismét több száz bakelit lemez közül válogathattak az érdeklődők a Békéscsabai Bakelit Börzén, amelynek a Lencsési Közösségi Ház ad otthont. 

– Évekkel ezelőtt szerveztük meg az első börzét Békéscsabán. A rendezvény célja, hogy kedvében járjunk azoknak a zenerajongóknak, akik kedvelik a 60-as, 70-es, 80-as évek slágereit és a bakelit lemezeket – osztotta meg Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője.

A rendezvény nagy népszerűségnek örvend az árusok körében is. Csipai János már 56 éve gyűjti a lemezeket és rendszeresen jár a békéscsabai börzére árulni, mivel szeretné, ha másoknak is lehetősége lenne meghallgatni a dalokat

– A Queen, a Rollling Stones és a Beatles már nem annyira népszerűek a fiatalok körében. Azt tapasztalom, hogy valójában nem ismerik az előadókat. Van néhány vevőm, akiknek én mutattam meg olyan énekeseket, akik már nem aktívak, viszont meghatározó hangok voltak a 20. század második felében – mondta az árus.

A program kezdetén inkább az 50-es, 60-as korosztály képviseltette magát, de később egyre több fiatal merészkedett a börze helyszínére. 

Galéria

Osgyán Ágnes

További programok »

FEL