A bagoly, aki félt a sötétben – készül a legújabb bábdarab

2021. március 24. 13:58 | Csiffáry Zsuzsanna

A gyermeki borzongás természetes dolog. Tehát nem probléma, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, ám érdemes megmutatni nekik, mi az, amit le kell, és le lehet győzni. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb mesedarabja, A bagoly aki félt a sötétben, arra igyekszik rámutatni, hogy le lehet győzni a félelmeinket.

Új mesedarabbal készül a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Jill Tomlinson, A bagoly, aki félt a sötétben című műve alapján készülő új bemutató főszereplője Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni a félelmét. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség.

Czumbil Örs, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház bábszínésze elmondta, hogy gyerekkorában nagyon félt a sötétben, sőt felnőttként is meg kell küzdenie ezzel az érzéssel. Hozzátette, hogy több karaktert is megformál a mesedarabban.

Bartal Kiss Rita, az előadás rendezője szerint a történet egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyenek szert és önállóan küzdjék le félelmeiket, hiszen avilág tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel.

– Jill Tomlinson állatmeséit nagyon sokszor használják a pszichoterápiában. Nagyon jók ezek a történetek, ugyanis metaforikusan foglalkoznak az adott problémával. Egy állat helyettesíti a gyerekeket, ezáltal a kicsik el tudnak vonatkoztatni maguktól. Az állaton keresztül megérthetik, hogy mások is küzdenek a félelmeikkel, de azokat le lehet győzni – fogalmazott Bartal Kiss Rita. 

Az előadás zenéjét Lovas Gábor és Rákóczi Antal szerezte, a látványvilágot tervezte Rófusz Kinga.  

A darab bemutatásának időpontja a járvány miatt egyelőre még nem ismert. 

Galéria

További programok »

FEL