A háromszázezredik látogató is belépett az Almásy-kastélyba

2019. október 29. 16:25 | Hidvégi Dávid

Már több, mint háromszázezren látogatták meg a gyulai Almásy-kastélyt. A kiállítóhelyet 2016 márciusában nyitották meg, azóta havonta hétezren, hetente ezerhatszázan léptek be a létesítmény ajtaján.

Gyula polgármestere, dr. Görgényi Ernő úgy fogalmazott: eddigi munkájának egyik legkedvesebb eredménye az Almásy-kastély felújítása. A városvezető hozzátette, külön öröm számára, hogy egy család volt a kiállítóhely háromszázezredik látogatója, majd a soron következő fejlesztéseket is részletezte.

– Kibővítjük a fogadóteret, így a vendégeket nagyobb tér várja. A másik fejlesztésünk egy nagyon szép rendezvényterem, egy kastély-minőségű bálterem lesz. A harmadik egy gasztrotörténeti látványkonyha lesz, ahol a 19. századi konyhatechnológiát is ki lehet majd próbálni – fogalmazott a polgármester.

Fekete-Dombi Ildikó kiemelte: ez a kiállító tér minden generációnak szól, hiszen itt a gyermekek és a felnőttek is jól érzik magukat. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kastély kiemelt turisztikai látványosság a térségben.

– Három és fél év telt el a megnyitás óta. Az, aki kedden erre sétált, láthatta, hogy az őszi szünetben sok család érkezett Gyulára. Vendégeink sorban álltak a nyitás után és nagy öröm számunkra, hogy éppen egy háromgyermekes család lett a háromszázezredik látogató – mondta Fekete-Dombi Ildikó.

A Körtvélyesi-család Budapestről érkezett a fürdővárosba és meglepődött, amikor gratulált nekik a polgármester és kiállítóhelyért felelős ügyvezető igazgató. Körtvélyesi-Juhász Attila szerint még egyszer biztosan visszatérnek a városba, hiszen a nyereménnyel lehetőséget kaptak erre.

 

Galéria

– Nem gondoltunk arra, hogy mi érkezünk háromszázezredikként, de nagyon örülünk ennek, hiszen nem számítottunk rá – mondta az édesapa.

Az Almásy-kastélynak eddig számos híres látogatója volt: járt már az épületben Sebestyén Márta, Nyertes Zsuzsa, Kálloy Molnár Péter, Kovács „Kokó” István, Gera Zoltán és Áder János is.

További programok »

FEL