Íme a 47. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulójának eredményei!

2024. április 18. 17:20 | Csiffáry Zsuzsanna

A sajátos nevelési igényű tanulók számára ebben a tanévben is megszervezték a tanulmányi verseny Békés vármegyei fordulóját. A csütörtöki megmérettetésen 4 intézmény diákjai mérték össze tudásukat, már az eredmények is megszülettek. Az országos döntő május 31-én lesz Dánfokon. 

Ebben a tanévben a „Tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak Országos Komplex Tanulmányi Verseny” megyei fordulóját a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ EGYMI általános iskolájában szervezték meg csütörtökön.

A rendezvényt egy interaktív reneszánsz táncműsorral nyitották meg, amelyet Petőcz Tamás gyógypedagógus tanított meg a résztvevőknek. Mint mondta, az alapvető kihívást az jelentette a tánckoreográfia oktatásánál, hogy mindenki eltérő háttértudással rendelkezett.

 

Kép: Behir.hu

 

Az intézmény főigazgatója, Szabó Éva tájékoztatott bennünket arról, hogy a verseny célja a 6. és 7. évfolyamos tanulók tudásának felmérése, összehasonlítása

– Egy komplex tanulmányi versenyről van szó, amelyen 4 "EGYMI" tanulói versenyeztek egymással. A téma Mátyás király és a reneszánsz kora volt – fogalmazott.    

Hozzátette, hogy az iskolánként négy diák dolgozhatott egy csapatban az intézményt képviselve, így 16 versenyző mérte össze tudását technika tervezés, történelem, természettudomány, magyar irodalom tárgyakból a csütörtöki elődöntőn. 

A nap folyamán közös ebédre invitálták a részvevőket és a kísérőket, majd délután folytatódott a verseny, amely 3 órakor lezárult. A zsűri tagjai és az állomásvezetők tovább folytatták munkájukat, összegezték és ellenőrizték a pontszámokat, majd megszületett az eredmény.

A csapatverseny helyezettjei:

1. helyezett: Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, Békéscsaba

2. helyezett: Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, Békés  

3. helyezett: Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Gyula

4. helyezett: Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, Magyarbánhegyesi Tagintézmény

 

Az országos döntő május 31-én lesz, Dánfokon. 

 

Kép: Behir.hu

További programok »

FEL