Negyvenévesen kezdődik az élet!

2019. október 17. 20:26 | Behir.hu

Adta ki az ukázt önmagának még két éve a békéscsabai Baginé Ilyés Edina, majd elment a Bajza utcai NRGYM edzőterembe, hogy történjen valami. Ez a valami most hétvégén betetőzött: a fővárosban megrendezett, nemzetközi, Hegyvidéki Fitparádén, a Fitlady +35 kategóriában negyedik lett.

Baginé Ilyés Edina echte Lencsési lakos: a József Attila általánosba járt, ahol kvázi orrvérzésig atletizált, illetve még egészen 16 éves koráig. Azt követően az aktív mozgásfronton 20 év pauza következett (amúgy már 24 éve kórházi adminisztrátor a gyermekosztályon).

Az említett jó két évtizednyi punnyadást követően, négy évig jógázott. S ahogy betöltötte a 40-et, tükörbe nézett, és a „most kezdődik az élet!” felütéssel elment a Bajza utcai NRGYM edzőterembe. A kondiban kvázi ráparancsolt Tóth Anita személyi edzőre, hogy „csinálj már velem valamit!”. Nem mellesleg, Anita épp akkoriban lett Európa-bajnok fitness-modell kategóriában.

 

Baginé Ilyés Edina

 

A két évből az első nagyon wellnessesre sikeredett: előfordult, hogy Edina akár egy hónapot is kihagyott; tavaly nyár óta azonban ráállt a heti 4 x 2 órás tréningre.

Majdan ezen a nyáron az edzője kitalálta: mi lenne, ha elindulna az októberi Hegyvidéki Fitparádén? A cél meglebegtetése egyben egy nagy fazék fekete leves is volt: három hónap kőkemény diéta, és az étlapon kizárólag: csirkemell, rizs, saláta és víz szerepelt.

Elmondása szerint az utolsó hét maga volt  a pokol: vízhajtás, szálkásítás.

S hogy milyenek az eredménnyel kapcsolatos visszajelzések? Kérdésemre elmondja: mindenki, de mindenki gratulál az utcán, a kórház folyosóján, de még a kocsikból sokan mutatják neki a hüvelykujjukat. (Lájkolják.)

Ez a cikk nem jöhetett volna létre, ha nincs Edina mellett a Bagi Family!

Marci

 

Baginé Ilyés Edina

FEL