2800 európai – köztük 5 Békés megyei – település nyert el WiFi4EU-utalványt

2018. december 9. 17:25 | behir

Öt Békés megyei település is nyert az Európai Bizottság első WiFi4EU pályázázatán. A több mint 13 ezer pályázó közül a Bizottság 2800 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

A kiválasztott települések (önkormányzatok vagy önkormányzati társulások) wifipontokat hozhatnak létre a városházákon, közkönyvtárakban, múzeumokban, parkokban, tereken és a közösségi élet egyéb olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat. Magyarországon Abától Zalalövőig összesen 91 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (kb. 4,85 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat. Csabacsűd, Gádoros, Kardoskút, Méhkerék és Nagyszénás is a nyertes települések között szerepel.

A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek közterületeiken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Mind a 2800 wifipont legalább 3 éven át működni fog. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek és reklámmentesek lesznek, és használatukhoz a felhasználóknak nem kell megadniuk a személyes adataikat. A Bizottság további három felhívást fog a közeljövőben közzétenni azoknak a településeknek a számára, amelyek ez alkalommal nem kaptak utalványt. A második pályázat meghirdetésére 2019 elején kerül majd sor.

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

További programok »

FEL