2020-ban két szökőnap van – mit csodálkozunk, hogy szalad az idő?

2020. november 27. 17:25 | Such Tamás

Bagatell, de mégis olyan jól mutat a kis asztali naptáron, hogy már 29-én vége a novembernek; 30-a átcsúszott decemberre.

Noha Pataky Attila, amikor a legutóbb Csabán fellépett egy rendezvényen, megvallotta az igazságost: „A japánok már rájöttek, kiszámolták, hogy egy nap csak 21 óra”.

 

Pataky Attila Békéscsabán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Pataky Attila Békéscsabán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

De visszahúzva a kurzort a naptárhoz. Valaha létezett egy védjegy, a Kiváló Áruk Fóruma, amely a minőségi kritériumoknak megfelelő árukat különböztette meg a többitől. Nyilván, a naptár nem férne ebbe a kategóriába, és ahhoz is sovány, hogy Fábry Sándor megvillantsa a Dijázn Centerben.

 

Tulajdonos/ jogkezelő: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum / Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Nagy Géza)

Tulajdonos/ jogkezelő: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum / Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Nagy Géza)

 

De ez mind semmi! Ugyanis szomorúan vettem tudomásul a napokban, hogy a kedvenc papírzsebkendőm sem a régi, mármint méretileg…

Tudniillik ugyanazt a terméket, ugyanabban az árban, de vékonyabb kiszerelésben értékesítik, mint valaha. És ha kihajtjuk az új zsebkendőt, és ráhelyezzük a régire (a régi még forgalomban van), azt látjuk, hogy 0.5 centivel kevesebb a matéria.

 

Kihajtott papírzsebkendők – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Pedig még mindig szeretem – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Egyébként ez olyan, minthogy egy doboz cigiben 20 szál helyett már csak 19 van, a százas zsebi sem 100 darab, a csokoládé 90 gramm 100 helyett, a bűnözők sem a régiek… Tehát sok ilyen van.” – forráz le a szerkesztőm.

Száz zsepinek 45 a fele.

 

Egy süni, akinek egy wc-papír-gurigát húztak az orrára – Fotó: internet

Balázs sem járt jól – Fotó: internet

 

(Mondjuk, már gyerekkoromban észrevettem, hogy a toalettpapír kartongurigája egyszer csak megnőtt.)

További programok »

Itthon

Megtalálták Nyúl Pétert, avagy húsvéti nyusziforgatag a Pajtában

Egy felejthetetlen program zajlott nagypénteken, a mondhatni a márciust meghazudtoló, április végi időjárásban a Csabai Rendezvénypajtában. Izgalmas kis szigetek várták a családokat – többek között tojásfadíszítés, tappancs nyomkövetés, a Grafitpor alkotóműhely segítségével a kisművészek kreatívkodhattak és természetesen az ugarbugra nyuszigyerekeket pedig várta az összes ünnepről elmaradhatatlan ugrálóvár is.
15:01
FEL