17 pillanat a Körte soron zajló fejlesztésekről – Szubjektív képgaléria

Fényképezőgéppel a nyakban, egy kutyasétáltatással egybekötött egyszerű fény- és színvadász útnak indult, de jóval több lett belőle. Az ősz 17 pillanata Békéscsabán a CsabaPark fejlesztése és a Gyulai úton, illetve a Körte soron megvalósult kerékpárút építésének tükrében.

 

Egyszerű fény- és színvadász útnak indult a békéscsabai Körte soron található Csaba-tó és a domb szemrevételezése. Nem volt nehéz nem észrevenni, hogy a jó időt kihasználva szélvész tempóban fejezik be a szakik a CsabaPark ezen területen megvalósuló fejlesztésének, építkezésének utolsó munkálatait. Késő este és korán reggel is működnek a gépek, csattognak a szerszámok, hiszen a több mint egymilliárd forintos fejlesztésnek határideje és kíváncsiskodó célközönsége is izgatottan várja az itteni attrakciókat.

Kimentünk napnyugtakor, másnap napkeltekor (na jó, egy kicsit később) és délben is.

Az igazi és sokkal több vagy legalábbis szerintünk sokkal több embert érintő fejlesztés a kerékpárút befejezése, illetve – ahogy a képeken is látszik – az utolsó simítások elvégzése, a fűmag elvetése, ledöngölése, a közlekedési táblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése.

Mindezt egy hét alatt.

Üröm az örömben, hogy a Körte soron lakó családoknak továbbra is az életüket veszélyeztetve, az úton vagy a túloldali járdán kell bringázniuk, ugyanis összesen három lejáró található az elkészült kerékpárútról. De a magyar ember kellően találékony, lassan beindul a házak előtti átjárók kialakítása néhány járdalapból.

A lényeg azonban a köszönet, ugyanis az itt élő családok nagyobb része kerékpárhasználó, így sokat jelent az, hogy ezentúl biztonságban tudhatják magunkat ezen az útszakaszon.

Az előrejelzés szerint kiváló idő lesz a hétvégén. Vagyis hajrá! Kerékpárral vagy gyalog mindenki tegyen egy jó nagy kört a város ezen szakaszán! Élvezzék a napsütést, a gyönyörű őszt!

Megosztás: