160 km/órás sebességgel Lőkösházáig

Megújul a 120-as vasútvonal Békéscsaba és Lőkösháza közötti szakasza.

A Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete a 120-as vasútvonal Békéscsaba és Lőkösháza közötti szakaszának újra tervezéséről és az ehhez kapcsolódó közúti fejlesztésekről tartott szakmai fórumot. Békés megye kiemelt fontosságú közlekedésfejlesztési beruházásának tervezési kérdései, a vasúti és a kapcsolódó közúti közlekedési létesítmények műszaki terveiről tájékoztatták a megyében élő közlekedési szakembereket, valamint az érintett önkormányzatok képviselőit.

A 120-as vasútvonal a IV-es számú európai korridor része, ami összeköti Nyugat-Európát és a Balkánt, tehát európai szempontból is meghatározó jelentőségű ez a szakasz. A Békés megyeiek számára más szempontból fontos, hiszen a fővárosba ezen az útvonalon lehet eljutni. 

– A projekt elindult azzal, hogy Gyomától Békéscsabáig számos vasúti és közúti fejlesztés megvalósult, most pedig a megyeszékhelytől Lőkösházáig megyünk majd. A NIF Zrt. és a tervező, ÚT-TESZT Kft. munkatársai tartottak előadást a projektről. A beruházást követően mindkét vasúti pályán 160 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok, emellett pedig több közúti fejlesztés is megvalósul – emelte ki Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke.

A projektnek köszönhetően a vasútállomások előtti tereket is átalakítják, parkolóhelyeket újítanak fel, a beruházás a tervek szerint 2020-ig valósulhat meg. Jelenleg az engedélyezési időszakban jár a program, a jogerős építési engedélyek kiadása után még ebben az évben elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Megosztás:

Címke: , , ,