150 kilométert futottak a városháziak a városháza 150 jegyében

2023. szeptember 15. 22:16 | Such Tamás

Békéscsaba egyik legemblematikusabb épülete a városháza, amely 150 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A polgármesteri hivatal a jeles évfordulóhoz kapcsolódóan pénteken egy egésznapos programfolyamot szervezett. Ám a városháziak egy házi történést is beszúrtak az ütemtervbe: aznap 19 kolléga 150 kilométert futott le.

– Mindennek az előzménye az, hogy a májusi Ultrabalatonon a Csabai Gyors, azaz a hivatal 10 fős csapata körbefutotta a magyar tengert. Majd ahogy közeledett a városháza 150 éves évfordulója, kollégáim kitalálták, hogy 150 kilométer lefutásával tisztelegjünk a jubileum előtt. A felhívásunkhoz több munkatársunk is csatlakozott, végül 19-en vállaltuk be, hogy lefutjuk a 150 kilométert – meséli Varga Tamás alpolgármester.

Hozzáfűzi, hajnali négy órakor indult az első futó és vélhetően este nyolckor várható az utolsó a városháza homlokzata elé, a Szent István térre. Az indulók – képességeik szerint – 5, 10 és 12 kilométeres szakaszt gyűrtek le. A belső udvari váltást óriási ováció kísérte, ugyanis a kollégák a folyosón, az erkélyen szurkolhattak a befutóknak.

***

A futásért felelős alpolgármester – aki magát és a szintén rajthoz álló Nagy Ferenc alpolgármestert szerényen csak potyautasnak tartja – egy 12 kilométeres távot vállalt be: 6 óra 12 perckor startolt és 7 óra 28 perckor érkezett – egy erős 5 perc 39 másodperc/kilométeres átlaggal teljesített.

További programok »

FEL